Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Jutta Urpilainen aloittaa EU-komissaarina kotoisin eväin: ”Hyödynnän vanhoja oppeja ja viisauksia, joita olen teidän pohjalaisten kansanedustajana oppinut”

Lehtikuva

Vaasan vaalipiiristä eduskuntaan ja sieltä edelleen Brysseliin. Kansanedustajan pestin huomenna EU-komissaarin tehtävään vaihtava Jutta Urpilainen (sd.) kiittää blogissaan pohjalaisia tukijoitaan ja kertaa poliitikon taipaleensa vaiheita.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– On kunnia-asia saada olla pohjalaisten edustaja Suomen eduskunnassa. Samalla tavalla on nyt kunnia-asia aloittaa suomalaisena EU-komissaarina. Uudessa tehtävässä hyödynnän vanhoja oppeja ja viisauksia, joita olen teidän pohjalaisten kansanedustajana oppinut, hän kirjoittaa.

Urpilainen kertoo, että kansanedustajuus on ollut hänelle kutsumustyö.

– Havahduin vaikuttamisen tärkeyteen lukioikäisenä havaitessani lähiympäristössäni epäkohtia, joita halusin korjata.

Tuo halu on vienyt hänet ensin nuorisojärjestötoimintaan, sitten kuntapolitiikkaan ja edelleen eduskuntaan, SDP:n puheenjohtajaksi ja valtiovarainministeriksi – ja nyt EU-komissaariksi. Hän kuvailee, että kansanedustajan työssä Vaasan vaalipiirin alueen elinvoimaisuus on ollut hänelle sydämenasia, mutta hänen halunsa vaikuttaa on alusta asti ulottunut myös kansainvälisiin asioihin.

– Valtiovarainministerikauden jälkeen eurooppalainen työ sai jatkua eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa. Myös Afrikka nousi uudeksi teemaksi työssäni, kun toimin ulkoministerin erityisedustajana rauhanvälityksessä. Uusi kansainvälisten kumppanuuksien komissaarin tehtävä on luontevaa jatkoa tälle työlle kestävän kehityksen ja vakauden teemojen parissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE