Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Jutta Urpilainen vakuutti Brysselissä: ”Täyden kympin suoritus”

Lehtikuva

Komissaariehdokas Jutta Urpilainen (sd.) selviytyi ilman ongelmia Euroopan parlamentin kehitysvaliokunnan kuulemisesta.

Rane Aunimo

Demokraatti

Urpilaista tentattiin vajaan kolmen tunnin ajan hänen salkkunsa sisällöstä. Valiokunnan vastaavat arvioivat lähitunteina Urpilaisen suoriutumista, ja tulokset julkaistaan kaikkien komissaarien osalta samaan aikaan, 15. lokakuuta.

Urpilainen todennäköisesti läpäisee arvioinnin ongelmitta. Näin näkee asian myös SDP:n europarlamentaarikko Eero Heinäluoma.

”Urpilaiselta kympin suoritus parlamentin komissaarikuulemisessa. Hän korosti kehitysyhteistyön laaja-alaisuutta, toimintaa tasa-arvon. ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän kehityksen puolesta. Kehitysyhteistyövaliokunta antaa tukensa hänen valinnalle”, Heinäluoma kirjoittaa Twitterissä.

Uuden komission on määrä aloittaa marraskuun alussa. Aloitus voi viivästyä, jos komissaarien nimittäminen pitkittyy tai parlamentti ei anna hyväksyntää komissiolle 23. lokakuuta, jolloin parlamentti äänestää koko komission luottamuksesta.

Kuulemisen jälkeen toimittajia tavannut Urpilainen kertoi myös kabinetistaan. Kabinettipäälliköksi on tulossa Taneli Lahti, joka on toiminut aiemmin Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin-toimiston johtajana.

Lahti on toiminut useissa tehtävissä Euroopan komissiossa. Hän on toiminut myös taloudesta vastaavan varapuheenjohtajan Valdis Dombrovskisin kabinettipäällikkönä, varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen kabinettipäällikkönä sekä komissaari Olli Rehnin kabinetin jäsenenä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE