Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Jyrki Katainen jättää Sitran yliasiamiehen tehtävän – siirtyy yksityiseen yritykseen

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Vuoden 2020 alusta Sitraa johtanut Jyrki Katainen siirtyy pois tulevaisuustalon johdosta ensi kesänä, Sitra tiedottaa. Katainen ryhtyy kesäkuun alussa osakkaaksi suomalaistaustaiseen, kansainvälistyvään kasvuyritykseen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Sitran tiedotteessa Katainen kertoo, että yrityksen toiminta ei liity mitenkään Sitran työkenttään, eikä kyseessä myöskään ole viestintätoimisto. Yritys kertoo asiasta tarkemmin kevään aikana.

– Työ huomisen menestyvän Suomen hyväksi Sitrassa on ollut uskomattoman innostavaa, eikä minulla ollut kiirettä pois tulevaisuustalosta. Tilaisuus mennä mukaan suomalaiseen, kansainvälistyvään yritykseen tuli odottamatta. Olen 51-vuotias ja tehnyt pitkän työuran julkisen puolen tehtävissä sekä yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Haluan haastaa itseäni vielä uudistumaan, Katainen perustelee tiedotteessa.

Sitran tehtävänä on kirittää Suomen kehitystä, talouden kestävää kasvua ja kilpailukykyä, joilla luodaan työtä ja hyvinvointia tuleville sukupolville.

Kataisen aikana Sitra on suunnannut työtään uudestaan, tiedotteessa kerrotaan. Ennakointitiedon tuottamisen ja yhteiskunnallisen koulutuksen lisäksi Sitra keskittyy erityisesti ekologisen kestävyyskriisin torjuntaan, reiluun datatalouteen sekä demokratian ja osallisuuden kehittämiseen.

Suomalaisten tulevaisuustalo on noussut Kataisen yliasiamieskaudella myös vahvaksi tekijäksi EU:ssa. Sitra tunnetaan Brysselissä erityisesti datatalouden, varsinkin terveysdatan vastuullisen käytön, ja kestävän elämäntavan ratkaisujen asiantuntijana, tiedotteessa kerrotaan.

SITRAN hallituksen puheenjohtaja, opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen kiittää tiedotteessa Kataisen työtä.

– Jyrki Katainen on tuonut Sitrassa koko Suomen hyväksi erinomaiset kansainväliset verkostonsa ja vankan kokemuksensa yhteiskunnallisesta päätöksenteosta. Nopeasti muuttuvassa maailmassa Jyrkin näkemyksellisyys ja osaaminen ovat olleet Sitran työlle todella arvokkaita, Lehikoinen luonnehtii.

Katainen on 55-vuotiaan Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran historian yhdeksäs yliasiamies. Hän siirtyi Sitran johtoon vuoden 2020 alusta EU-komission työpaikoista, kasvusta, sijoituksista ja kilpailukyvystä vastaavan varapuheenjohtajan paikalta. Vuosina 2011-2014 hän toimi Suomen pääministerinä ja 2007-2011 valtiovarainministerinä.

Tiedotteen mukaan Sitran hallitus käynnistää Kataisen seuraajan haun viipymättä. Tehtävä tulee julkiseen hakuun. Yliasiamiehen valinnasta päättää Sitran hallituksen esityksestä Sitran hallintoneuvosto.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE