Politiikka

”Jyskytystä lukitun oven takaa” – SS: Attendon hoivakodista selvityspyyntö: kuusi kuollutta

lehtikuva / sari gustafsson
lehtikuva / sari gustafsson
lehtikuva / sari gustafsson

Siilinjärven kunta vaatii hoivayhtiö Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta hoivakodissa Siilinjärven Vuorelassa, uutisoi Savon Sanomat.

Kuolemat ovat kunnan tietojen mukaan tapahtuneet Attendon Vänrikki-hoivakodin tehostetun palveluasumisen osastolla. Kuusi osaston asukasta kuoli neljän viikon sisällä tammi–helmikuussa.

Hoivakotiin tehtiin yllätystarkastus ja valvontakäynti omaisilta ja hoitoalan ammattilaisilta saadun palautteen pohjalta.

Attendon mukaan kuolemien taustalla ei ole todettu hoitovirheitä. Osa kuolemista tapahtui hoivakodin sijaan jatkohoitopaikassa, yhtiö viestitti Savon Sanomille.

Valvontakäynneillä kävi myös ilmi, että yhdeksää hoivakodin asukasta on pidetty lukkojen takana ilman kirjallista sopimusta. Tarkastuksesta tehdyn pöytäkirjan mukaan hoivakodissa vieraillut tarkastaja kuuli ”jyskytystä lukitun oven takaa”.

Hoivakodin asukkaita hoitava lääkäri kertoo lehdelle, että lääkärin määräämiä kontrollikokeita ja seurantoja on usein jätetty tekemättä. Attendon mukaan kontrolleihin liittyvät epäkohdat on korjattu.

Itä-Suomen aluehallintovirasto alkaa selvittää ongelmia. Siilinjärven kunta odottaa Attendolta selvitystä 4. maaliskuuta mennessä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat