Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Jyty vaatii Metsäkeskukseen kohdistuvien leikkausten perumista

iStock

Metsäkeskus ilmoitti keskiviikkona aloittavansa koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 80 henkilön irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen. Ammattiliitto Jyty vaatii kohtuuttomana pitämiensä henkilöstöön kohdistuvien leikkausten perumista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Metsäkeskus on ilmoittanut irtisanomisten ja osa-aikaistamisten lisäksi mahdollisiksi säästötoimiksi myös lomautukset, luontaisen poistuman ja työsuhteen ehtojen muuttamisen.

– Metsäkeskukseen kohdistuu hallituksen hyväksymässä talousarvioesityksessä miljoonien eurojen säästötavoitteet. Ammattiliitto Jyty pitää säästötoimista Metsäkeskukselle aiheutuvia leikkauksia vastuuttomina, Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima sanoo tiedotteessa.

Metsäkeskuksen työehtosopimuksesta neuvotteleva Jytyn työmarkkina-asiantuntija Päivi Salin huomauttaa, että Metsäkeskuksen lakisääteisten tehtävien hoitaminen vaatii riittävästi asiantuntevaa henkilöstöä.

– Metsäkeskuksella on keskeinen rooli Suomen metsäelinkeinojen edistämisessä ja puunhuollon turvaamisessa. Sen rahoituksesta ja henkilöstöresursseista leikkaamalla sahataan kirjaimellisesti omaa oksaa, hän sanoo tiedotteessa.

Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa maa- ja metsätalousministeriö. Keskuksen tehtäviin kuuluu muun muassa metsänkäyttöilmoitusten käsittely ja rahoituksen myöntäminen nuoren metsän hoitotöihin ja tieinvestointeihin.

– Rahoitus on turvattava senkin takia, että Metsäkeskuksella on 400 000 euron lisätarve uuden Metka-lain käsittelyyn tarvittavan Sampo-tietojärjestelmän kehittämiseen. Metsäkeskuksella on tällä hetkellä myös 2-3 kuukauden edestä Kemera-hakemuksia jonossa henkilöstövajauksen takia, Salin kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE