Politiikka

Jyväskylä: Syksy tuo mukanaan muutoksia

Jyväskylän kunnallispoliittinen päätöksenteko on pyörähtänyt liikkeelle elokuun viimeisellä kokonaisella viikolla. Suurin osa lautakunnista kokoontuu tällä viikolla ja valtuusto ensi maanantaina. Lista on tosin vielä laihanlainen, mutta lautakuntien esityslistoilla löytyy paljon kaupunkilaisten arkeen vaikuttavia seikkoja.

Kaupunkirakennelautakunnan joukkoliikennejaosto pui keskiviikkona mobiililipun käyttöönottoa Jyväskylän liikenteessä. Tavoitteena on joustavoittaa lipunhankintaa ja vähentää tarvetta lippujen ostamiselle käteisellä kuljettajalta.  Lipun toteuttamiseen pöydällä on erilaisia vaihtoehtoja, joiden vaikutus kuluttajan käyttökokemukseen jää esityslistan perusteella hivenen hämäräksi.

Kyllön terveysasemalla aloitetaan puolestaan uudenlainen hammashoidon kokeilu. Tavoitteena on vähentää ajanvarausrumbaa ja potilaiden juoksutusta hoitamalla kaikki suunterveyteen liittyvät pulmat yhdellä käynnillä. Hoito alkaa tarkastuksella, jossa pyritään löytämään kaikki toimenpiteitä vaativat asiat ja sen jälkeen sopimaan, mitä hoitokäynnin aikana tehdään. Järjestelmää on kehitetty vastauksena kaupunkilaisten valituksiin venyvistä väleistä eri hammashoidon palveluiden välillä.

Kaupunki kerää kokemuksia myös Kauppakadun yläpään pihakatukokeilusta. Pihakaturatkaisu on herättänyt mielipiteitä puolesta ja vastaan, sekä selkeitä kehittämistarpeita. Nyt kaupunkilaisia kuullaan tehtyjen kehitysaskelten osalta. Kyselyyn voi vastata suoraan verkkokyselylomakkeella tai Forumin Jyväskylä-infosta saatavalla kyselylomakkeella.

Kaupunkilaisilla on nyt mahdollisuus viritellä pikku hiljaa itseään ottamaan kantaa päätöksentekoon ja vaikuttamaan viranhaltijoiden esityksiin, kolkuttelevathan kevään 2017 kuntavaalit jo ovella.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat