Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

Jyväskylän Työväenyhdistys vihki aurinkovoimalan käyttöön

JTY:n toimitusjohtaja Kimmo Ojala tyytyväisenä aurinkovoimalaa käynnistämässä. Kuva: Jyväskylän Työväenyhdistys

Jyväskylän Työväenyhdistys ry on asentanut omistamansa Kauppakatu 30 kiinteistön katolle aurinkovoimalan. Aurinkovoimala otettiin käyttöön torstaina 5. tammikuuta 2017. Paneeleiden tuottamaa sähköä on jo kulutettu kiinteistössä.

Eetu Kinnunen

– Jatkossakin kaikki tuotettu sähkö tulee menemään omaan käyttöön, kerrotaan yhdistyksen verkkosivuilla.

– JTY haluaa olla suunnannäyttäjä myös ympäristöasioissa ja pienenergiantuotannossa, kehittämässä päästötöntä ja puhdasta Jyväskylää, JTY:n toimitusjohtaja Kimmo Ojala hehkuttaa Demokraatille.

Aurinkopaneeliratkaisun taustalla ovat yhdistyksen mukaan paitsi ympäristölliset, myös taloudelliset perustelut: 30-40 vuoden käyttöikäennustella 89 paneelia tuottaa vuositasolla 20-25 tuhatta kilowattia ja kattaa joitakin prosentteja JTY:n kiinteistöjen sähköntarpeesta. Investoinnin tuottama säästö maksaa itsensä sähkön hinnasta riippuen takaisin 8-12 vuoden aikana ja alkaa sen jälkeen säästää selvää rahaa.

Voimalan rakensi JTY:n yhteistyökumppanina lahtelainen Lem-Kem oy ja rakentamiseen saatiin työ- ja elinkeinoministeriöltä taloudellista avustusta. Yhdistyksen toimitusjohtajan mukaan vielä toistaiseksi lyhyet päivät ja paneeleihin kertyvä jää pitävät tuoton vaatimattomalla tasolla. Kevään edetessä aurinko-olosuhteet kuitenkin paranevat ja tuoton oletetaan vastaavan pitkien päivien ansiosta jopa eteläeurooppalaista tasoa.

– Kyseessä on huomattava taloudellinen satsaus tulevaisuuteen, jolla haluamme myös näyttää esimerkkiä muille Jyväskylän kiinteistönomistajille, Ojala kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE