Kotimaa

Kahdeksan koiranpentua jouduttiin lopettamaan – ”Lemmikin hankkiminen salakuljettajalta tai on vastuutonta”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Kahdeksan poliisin mukaan salakuljetettua koiranpentua on jouduttu lopettamaan Helsingissä. Tulli löysi koirat viime sunnuntaina.

Helsingin poliisin mukaan noin 50-vuotias virolaismies oli ahdannut sekarotuiset pennut pahvilaatikoihin ja yritti tuoda ne maahan auton peräkontissa. Miestä epäillään salakuljetuksesta.

Poliisi kertoo, että koirilla ei ollut passeja tai tunnistesiruja, eikä miehellä ollut esittää minkäänlaisia dokumentteja pentujen alkuperästä. Koirat jouduttiin lopettamaan, koska ne olisivat saattaneet aiheuttaa merkittävän terveysriskin.

Sama epäilty on jäänyt kiinni paperittomien koirien tuonnista aiemminkin.

– Lemmikin hankkiminen salakuljettajalta tai pentutehtailijalta on vastuutonta ja aiheuttaa kärsimystä eläimille. Niin kauan kuin näille pennuille on kysyntää, on myös tarjontaa. Ostajien on kannettava vastuu ja selvitettävä, että uudella lemmikillä on taustat kunnossa, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta painottaa tiedotteessa.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Auringonlaskun puolueeksi tuomittu SDP on kuopattu jo monta kertaa, mutta kesällä 2019 Suomessa on demaripääministeri, Rinteen hallitus ja suunnanmuutosta julistava ohjelma, ja sekös monia harmittaa
20.6.2019

Luetuimmat


Uusimmat