Ulkomaat

Kahden iskun kova saldo: Irakissa kuoli yli 80, Isis ilmoittautui tekijäksi

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Irakissa kahdessa erillisessä iskussa kuolleiden määrä on noussut yli 80 ihmiseen, kertoo muun muassa Washington Post. Torstaina tehdyissä iskuissa haavoittui lisäksi ainakin 93 ihmistä. Eteläisessä Irakissa pommimiehet iskivät ensin suosittuun ravintolaan ja sen jälkeen lähelle turvallisuusviranomaisten tarkastuspistettä.

Iskut tehtiin Nasiriyahissa, joka on reilut 300 kilometriä Bagdadista etelään. Sotilasasuihin pukeutuneet asemiehet ryntäsivät ravintolaan keskellä lounasaikaa ja avasivat tulen. Ravintolassa oli pääasiassa iranilaisia ja irakilaisia pyhiinvaeltajia, jotka olivat matkalla pohjoiseen shiiamuslimien pyhättöön Karbalaan ja Najafiin.

Hetkeä myöhemmin itsemurhapommittajat ajoivat autolla lähelle rajatarkastuspistettä ja räjäyttivät itsensä.

Suurin osa iskuissa surmansa saaneista ihmisistä kuoli ravintolassa.

Isis otti myöhemmin iskut nimiinsä. Asiasta kertoi Isisin propagandakanava.

Isis on tasaisesti menettänyt alueiltaan muun muassa Mosulissa ja Tal Afarissa. Isis on kuitenkin näyttänyt, että pystyy edelleen tekemään iskuja menettämillään alueilla.

Eteläinen Irak on harvoin ollut isojen iskujen kohteena. Taustalla on se, että eteläinen Irak on maan vartioiduimpia alueita, sillä siellä sijaitsee shiiamuslimien kaikkein arvostetuimmat pyhät paikat.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat