Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kai Mykkänen löi pöytään kokoomuksen tylyn leikkausluvun: ”Kyllä se sosiaaliturva on siinä sellainen konkreettinen painopiste, josta satojamiljoonia löytyy”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kuuden suurimman puolueen edustajat olivat tentattavana tänään perjantaina SAK:n edustajiston kaksipäiväisen syyskokouksen yhteydessä.

Rane Aunimo

Demokraatti

Tenttiin osallistuivat puheenjohtajat Sanna Marin (sd.), Annika Saarikko (kesk.), Riikka Purra (ps.), Maria Ohisalo (vihr.), Li Andersson (vas.) ja kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

Tentin lopussa panelistit saivat esittää kysymyksen jollekin toiselle panelistille. Marin esitti kysymyksen Mykkäselle. Hän halusi tietää, kuinka monta miljardia ensi vaalikaudella kokoomus leikkaisi menoja ja mistä.

– Neljä miljardia vaalikaudessa. Ensi tiistaina julkistamme vaihtoehtobudjetin, jossa leikkaamme nettovelanottoa 1,1 miljardia euroa. Siinä on siis sitten meidän panostukset tietysti laskettu jo pois, että yhteensä menosäästöjä on vähän reilut kaksi ja puoli miljardia. Kyllä siinä on sosiaaliturvasta menosäästöjä. Sitten meillä on myös, kuten pääministeri viime lauantaina tahditti, hallinnosta, hankinnoista, matkoista. Emme kyllä usko miljardisääsöihin mutta 300 miljoonaa me leikataan yhden vuoden tasolla tästä puolesta.

Säästöjä kyllä löytyy, Mykkänen korosti, kun budjettikirjaa katsoo tarkkaan.

– Mutta kyllä se sosiaaliturva on siinä sellainen konkreettinen painopiste, josta satojamiljoonia löytyy, Mykkänen tarkensi.

Lisää juttuja tentistä löydät tämän uutisen alta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE