Politiikka

”Kaikilla ei ole omaa autoa” – Kansanedustaja ripittää Matkahuoltoa päätöksestä, joka selvisi asiakkaille nettisivuilta

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen pitää erittäin huonona Matkahuollon päätöstä irtisanoa Kangasniemen, Juvan ja Mäntyharjun seutuliput syyskuun alusta lähtien. Tämä on selvä huononnus työssäkäyvien ihmisten kannalta eikä tue työllisyyttä, sanoo Taavitsainen.

– Ihmisten on päästävä töihin bussikyydillä. Kaikilla ei ole omaa autoa eikä yksityisautoilu pitkillä työmatkoilla, esimerkiksi Mäntyharjulta Mikkeliin, ole järkevääkään. Kunnan ja valtion tukema seutulippu on ollut monille työmatkalaisille paras tapa liikkua kodin ja työpaikan väliä, koska työmatkakulut ovat pysyneet kohtuullisina, Taavitsainen tähdentää.

– Työmatkoista ei saa tulla liian kalliita. Tässä talous- ja työllisyystilanteessa on pidettävä kaikin keinoin huolta siitä, että työntekijät pääsevät hyvin töihinsä. Yhtään estettä ei pidä työssäkäynnille kasata, sillä talouden parantumisessa on oleellista työtä tekevien maksamat verotulot, muistuttaa Taavitsainen.

– Asiasta tiedottaminenkin on ollut kovin heikkoa, kun asiakkaille on selvinnyt seutulippujen myynnin lopettaminen sattumalta Matkahuollon nettisivuilta, puuskahtaa Taavitsainen.

Alueemme työllisyysmahdollisuuksista on Ely-keskuksen huolehdittava. Odotankin nyt siltä nopeita ratkaisuja työmatkaliikenteen ongelmien parantamiseksi Etelä-Savon maakunnan alueella, päättää Taavitsainen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat