Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

”Kaikille tulevan yleiskorotuksen puolesta ollaan valmiit lakkoon” – Prolla työnseisaus kemianteollisuudessa

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STTK:lainen Ammattiliitto Pro ilmoitti kolmen päivän työnseisauksesta kemianteollisuuden erikseen nimetyissä yrityksissä 13.-15. helmikuuta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lisäksi kaikkia aloilla työskenteleviä toimihenkilöitä koskeva ylityökielto alkaa 30. tammikuuta pois lukien tekstiilihuoltoalalla työskentelevät toimihenkilöt. Ylityökielto päättyy 10. helmikuuta.

Lakon piirissä on kaikki kemianalan toimihenkilösopimuksen soveltamisalan mukainen työ, jota tehdään nimetyissä yrityksissä riippumatta siitä, minkä yrityksen palveluksessa toimihenkilö työskentelee.

Kemian alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta on neuvoteltu marraskuusta 2022 alkaen, ja sitä ennen neuvoteltiin pari kuukautta palkkaratkaisusta.

PRON LÄHTÖKOHTA on, että kaikkien toimihenkilöiden palkkakehitys turvataan riittävän suurella yleiskorotuksella.

– Tämä on nyt erityisen tärkeää hintojen voimakkaan nousun vuoksi. Palkalla on tultava toimeen. Neuvottelut ovat venyneet poikkeuksellisen pitkiksi, ja osapuolten näkemyserot palkankorotuksista ovat edelleen suuret, tiedotteessa todetaan.

Pron mukaan työpaikoilta tulleiden viestien mukaan riittävä palkankorotus kaikille maksettavana yleiskorotuksena koetaan niin tärkeäksi, että sen puolesta ollaan valmiit lakkoon.

Ammattiliitto kertoo olevansa valmis jatkamaan neuvotteluja viipymättä, ja tavoitteena on mahdollisimman nopeasti saavuttaa työehtosopimusratkaisu neuvottelemalla.

Lakon piirissä olevat kemian alan yritykset ovat: Bayer Oy, Turku, Bayer Nordic SE, Turku, Fermion Oy, Hanko, Oulu ja Espoo, Genencor International Oy, Jämsänkoski ja Hanko, Genencor International Oy, Hanko, Jervois Finland Oy, Kokkola, Kemira Oyj, Espoon tutkimuskeskus, Medisize Oy, Ensolantien ja Lammintien yksiköt, Neste Oyj Innovaatio, Orion Oyj, Espoo, Umicore Finland Oy, Kokkola, Yara Suomi Oy, Siilinjärvi ja Uusikaupunki.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE