Politiikka

”Kaikki edellytykset olla suurin yllättäjä” – Joona Räsänen kannattaa Feldt-Rantaa SDP:n presidenttiehdokkaaksi

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen (kuvassa) kannattaa Maarit Feldt-Rantaa puolueen presidenttiehdokkaaksi. Hän kertoo asiasta blogikirjoituksessaan.

Räsäsen mukaan Feldt-Ranta täyttää presidenttiehdokkaan saappaat erinomaisesti.

– Hänellä on pitkä kokemus politiikan eri tehtävistä ja osaamista, jota vaativassa tehtävässä tarvitaan. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan saralla hänellä on erityisen hyvät kontaktit pohjoismaisiin toimijoihin, Räsänen kirjoittaa.

– Uskon, että Maarit Feldt-Rannalla on kaikki edellytykset olla presidentinvaalien suurin yllättäjä.

Pienikin valtio voi olla suurvalta.

Räsänen pitää Feldt-Rannan johtoajatusta siitä, että Suomen tulisi ottaa vahvempi rooli globaalien kysymysten ratkaisijana, kunnianhimoisena.

– Keskinäisriippuvuuden maailmassa oma turvallisuutemme on yhä enemmän sidoksissa ihmiskunnan kohtalonkysymyksiin. Ilmastonmuutoksen torjunnassa, globaalin yhdenvertaisuuden, demokratian ja rauhan edistämisessä voisimme olla aktiivisempia.

– Näissä asioissa pienikin valtio voi olla suurvalta.

Ennen kaikkea Räsäsen mukaan on tärkeää, että SDP asettaa oman ehdokkaansa presidenttikisaan.

– Vaaleissa, niin presidentinvaaleissakin, on aina kyse ennen kaikkea vaihtoehtojen tarjoamisesta. Jos vaihtoehtoja ei ole, kuihtuu myös vaaleihin oleellisesti kuuluva keskustelu arvoista ja tärkeistä asioista.

– SDP saa varmasti pätevän ehdokkaan presidentinvaaleihin. Kaikki jäsenvaalin ehdokkaat ovat ystäviäni ja heidän osaamiseensa voin luottaa. Kuka tahansa kolmikosta valitaankin, niin hänen eteen tulen tekemään vaalityötä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat