Politiikka

”Kaikki kivet on käännettävä” – pimeät ulkomaalaisten työmarkkinat huolestuttavat sd-kansanedustajaa

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen pitää toimenpidepakettia seksuaalirikosten ja ulkomaalaistaustaisten rikollisuuden torjumiseksi kannatettavana.

Räsäsen mukaan on tervetullutta, että hallitus on paketissaan esittänyt toimenpiteitä myös laittomasti maassa oleskelevien hyväksikäytön estämiseksi työmarkkinoilla.

– Laittomasti maassa oleskelevien ja pimeästi Suomessa töitä tekevien määrän ei saa antaa kasvaa. Kaikki kivet on käännettävä, jotta estettäisiin pimeiden ulkomaalaisten työmarkkinoiden laajentuminen.

Räsänen huomauttaa, että hallituksen esittämä toimenpide sanktioista laittomasti maassa oleskelevan työllistäneelle työnantajalle on hyvä alku, mutta yksin se ei vielä riitä.

Siksi Räsänen vaatii, että hallitus selvittää, millaiset edellytykset on perustaa uudelleen sisäministeriön pimeän ulkomaisen työvoiman valvontayksikkö. Sen toiminta sulautettiin edellisen porvarihallituksen aikana osaksi keskusrikospoliisin talousrikostorjuntaa.

– Kun kielteisiä turvapaikkapäätöksiä tehdään aikaisempaa enemmän, riski pimeiden ulkomaalaisten työmarkkinoiden laajentumiselle kasvaa. Siksi valvontayksikön palauttamista on tästä syystä paikallaan pohtia vakavasti. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden oikeus työntekoon päättyy, kun kielteinen lainvoimainen päätös on tehty, Räsänen muistuttaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat