Politiikka

Kaikkonen uhkailee isolla rahanmenetyksellä: ”Hintalappu veronmaksajille on vähintäänkin kymmenien miljoonien eurojen luokkaa”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta yritti jälleen tänään ratkaista sote- ja maakuntauudistuksen aikataulukysymyksiä. Kokouksessa ei saatu aikaan päätöksiä.

Keskustan on arvioitu muuttaneen yhtäkkiä kesken kokouksen omaa kantaansa siitä, mitä kokouksessa olisi päätettävä. Esimerkiksi vihreiden valiokuntajäsen, kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto onkin syyttänyt puoluetta suorasanaisesti painostamisesta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen antaa ymmärtää Twitterissä, että kyse olisi siitä, että keskusta olisi halunnut kokoustaa pari–kolme päivää myös elokuussa. Samalla viestillä on liikkeellä kansanedustaja Matti Vanhanen.

– Iltalypsyn sijasta Keskustan ja hallituspuolueiden esitys oli, että valiokunta jatkaa nyt 6.7. asti työtään ja ensi viikolla arvioidaan erikseen tarvitaanko elokuussa 2-3 lisäpäivää. Muutoin työ jatkuu 4.9., valiokunnan varajäsen kansanedustaja Matti Vanhanen tviittaa kritiikkiin vastaten.

Kaikkonen iskee puolestaan pöytään summia ja ilmoittaa veronmaksajien olevan menettämässä rahaa, mikäli maakuntauudistus siirtyy.

– Jos sote-uudistus lykkääntyy jälleen vuodella, hintalappu veronmaksajille on vähintäänkin kymmenien miljoonien eurojen luokkaa, todennäköisesti enemmänkin. Kyllä tämä olisi jo pikkuhiljaa kovin järkevää saada maaliin, Kaikkonen sanoo.

Keskustan joukoista on väläytelty tuoreeltaan Twitterissä myös 300 miljoonan euron menetyksiä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat