Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Kaksi vihreää kansanedustajaa ei äänestä soten puolesta

iStock

Vihreiden kansanedustajat Inka Hopsu ja Mari Holopainen sanovat tiedotteessaan, että sote-ratkaisu ei ole valmis eivätkä he voi äänestää esityksen puolesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hopsun ja Holopaisen mielestä kasvukaupunkien rahoitus on turvattava, tarvekerroinmallin puutteet korjattava ja tutkimuksen rahoitus taattava.

Näitä puutteita olisi heidän mukaansa pitänyt korjata ennen mallin hyväksymistä.

– Rahoituksen olisi vastattava alueiden todellista tarvetta ja kustannuksia, ei rangaista kaupunkien korkeammista kustannuksista tai pitkien etäisyyksien kuluista. Pitkiä etäisyyksiä onkin mallissa huomioitu. Kaupunkien kulujen osalta työ jäi kesken. Hoitohenkilökunnan työntekijäkato on jo nyt huolestuttavaa. Kaupunkialueilla asuminen on kalliimpaa, ja palkkoja on todennäköisesti nostettava enemmän. Vuokrat ovat myös kalliimpia ja siksi keskimääräiset kustannukset eivät toimi, he muun muassa kirjoittavat tiedotteessaan.

Hopsu ilmoitti jo eilen täysistunnossa, ettei voi äänestää soten puolesta.

Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jenni Pitko sanoi tänään Demokraatille, että hänen tietääkseen vihreiden ryhmässä vastahankaisuus sotea kohtaan ei ole erityisen laajaa.

– Kokonaisuutena kuitenkin vihreät kannattaa sote-uudistusta. Yksittäisiä ihmisiä lukuunottamatta en tiedä, mitä he aikovat äänestää. Mutta kyllä ryhmä tätä kannattaa, vaikka se ei olekaan täydellinen uudistus, Pitko sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE