Politiikka

”Kannettomaan hunajapurkkiin työnnetään aina käsi” – ay-johtaja varoittaa taas kansanedustajia

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas epäilee, että seuraavaksi eduskunnassa lähdetään poistamaan työehtosopimusten yleissitovuutta.

– Tai sitten hanke pantaisiin vireille keräämällä yli sadan kansanedustajan nimet. Näinhän kävi tämän saatavuusharkinnan poistamista koskevan esityksenkin kohdalla, hän kirjoittaa blogissaan.

Hän muistuttaa, että tarveharkinnan poistoa ei kirjattu hallitusohjelmaan.

– Joillekin kansanedustajille tuli asiassa kuitenkin niin kiire, että uusia vaaleja, kansalaiskeskustelua ja uutta hallitusohjelmaa ei maltettu odottaa. Hommaa runtataan läpi yli puolen eduskunnan nimilistalla.

Suokas viittaa myös kansanedustaja Juhana Vartiaisen (kok.) näkemykseen, että ”saatavuusharkinnan poistaminen tuo yrityksille edun, kun koko maailman työvoimaa voitaisiin käyttää rekrytointivarastona”. Suokas nimittää kansanedustajakaksikko Anna Kontulaa (vas.) ja Tytti Tuppuraista (sd.) rajat auki -hankkeen kärkihahmoiksi, ”joiden mukaan asia koskisi lähinnä vain Suomessa jo olevia, paperittomia tai oleskelulupansa menettäneitä”.

– Vaalirahvaalla on ongelma, ketä uskoo. Minä uskon Vartiaista. Kannettomaan hunajapurkkiin työnnetään aina käsi. Rajojen avaaminen johtaisi työvoiman ylitarjontaan ja paineeseen laskea palkkoja, Suokas jatkaa lempiaiheestaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat