Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Kansa arvioi koronaviestinnän onnistumista – puoluekanta vaikutti mielipiteeseen

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Enemmistö suomalaisista arvioi lääketieteen asiantuntijoiden koronaviestinnän onnistuneeksi, ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) kyselytutkimuksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vastaajista 65 prosenttia antoi asiantuntijoille erittäin tai melko hyvän arvosanan. Lääketieteen asiantuntijat saivat parhaan arvion, kun kyselyssä selvitettiin näkemyksiä siitä, miten keskeiset vastuutahot ovat onnistuneet koronaa koskevassa viestinnässä.

Hallituksen koronaviestintään oli tyytyväisiä hieman alle puolet vastaajista. Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) viestintää piti onnistuneena vähän pienempi osa eli 42 prosenttia vastaajista. Oikeustieteen asiantuntijat saivat tunnustusta koronaviestinnästään 38 prosentilta ja aluehallintovirasto (avi) 37 prosentilta vastaajista,

Eniten tyytymättömyyttä kohdistui perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) viestintään. Vastaajista 38 prosenttia arvioi hänen onnistuneen heikosti koronaviestinnässä.

Myös puoluekannalla oli merkitystä suhtautumisessa eri vastuutahojen viesteihin koronavirusta ja sen seuraamuksia koskevissa asioissa.

SDP:n kannattajat olivat keskimäärin muita tyytyväisempiä lähes kaikkien tahojen koronaviestintään. Perussuomalaisten kannattajat puolestaan tunsivat vähemmän luottamusta kaikkien tahojen koronaviestintää kohtaan.

Kokoomuksen kannattajat kiittelivät etenkin lääketieteen asiantuntijoita. Keskustan kannattajat taas suhtautuivat avin viestintään keskimääräistä myönteisemmin.

Vihreiden tukijat luottivat keskivertoa enemmän muun muassa lääketieteen ja oikeustieteen asiantuntijoihin. Vastauksissa näkyivät hallitus-oppositio-asetelmat.

Kantar TNS Oy toteutti kyselyn 11.-15.9. syyskuuta. Haastatteluja tehtiin yhteensä tuhat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE