Politiikka

Kansalaispuolue lupaa: Lopetamme ”väyrystelyn”

Myöhään lauantai-iltana Oulussa päättynyt Kansalaispuolueen sääntömääräinen vuosikokous ja sitä seurannut puoluehallitus valitsi kainuulaistaustaisen Sami Kilpeläisen jatkamaan puolueen puheenjohtajana ja seinäjokisen Piia Katteluksen varapuheenjohtajana.

Lisäksi puoluehallitukseen nimettiin Tuula Komsi Kangasalalta, Kansalaispuolue tiedottaa.

Käytännössä Kansalaispuolue hajosi eilen, kun sen piirissä järjestettiin kaksi eri puoluehallitusta ja vuosikokousta. Paavo Väyrysen kerrottiin erotetun puolueesta.

Kilpeläisen ja Katteluksen johtama Kansalaispuolue jatkaa kritiikkiään nyt eri leiriin kuuluvaa jäsentä Paavo Väyrystä kohtaan. Puolue jatkaa syytöksiä Väyrystä kohtaan. Väyrysestä on tehty myös tutkintapyyntö.

”Kansalaispuolueen sääntömääräisen vuosikokouksen johtanut Piia Kattelus pitää käsittämättömänä, että Paavo Väyrynen järjesti Euroopan Parlamentin varoilla seminaarin samana viikonloppuna toisaalle Ouluun ja sen yhteyteen oman laittoman ’varjokokouksensa'”, puolue väittää tiedotteessaan tänään aamupäivällä.

– Me Kansalaispuolueessa emme hyväksy julkisten varojen minkäänlaista väärinkäyttöä omien tarkoitusperien edistämiseen, Kattelus jatkaa.

Väyrysen leiristä kansalaispuolueen syytösten on sanottu olevan tekaistuja.

Väyrynen kertoo oman versionsa tapahtumista maanantaina tiedotustilaisuudessa, Kilpeläisen ja Katteluksen Kansalaispuolueen tiedotustilaisuus pidetään keskiviikkona.

– Väyrysen luottamusaseman väärinkäytökset puoluehallituksen jäsenenä saivat jatkoa lauantaina samana aamuna hänen yksin kokoonkutsumallaan laittomalla varjokokouksella ja nimeämällään ”Terijoen hallituksella”, Kansalaispuolueen puheenjohtaja Kilpeläinen  sanoo tiedotteessa ja jatkaa, että jatkossa puolue panostaa ihmisiä koskettaviin asiakysymyksiin ”väyrystelyn” sijaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat