Politiikka

Kansalaispuolue lyö Väyrystä nyt todella kovaa: ”Ja totta vie sai pelätäkin”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Kansalaispuolueen puoluehallituksen jäsenet roimivat kovalla kädellä puolueen perustajan Paavo Väyrysen toimintaa, joka ei heidän mukaansa herätä luottamusta.

Puheenjohtaja Sami Kilpeläinen (kuvassa), varapuheenjohtaja Piia Kattelus ja puoluehallituksen jäsen Tuula Komsi kertovat tiedotteessaan, että saivat tietää Väyrysen suunnitelmista pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi vain reilun tunnin varoitusajalla ennen tiedotustilaisuutta.

Kilpeläinen epäilee syyksi Väyrysen salamyhkäiselle toiminnalle epävarmuutta siitä, miten kansalaispuolueen johto suhtautuu hänen suunnitelmiinsa.

– Kuka luottaa henkilöön, joka ei pysty kertomaan suunnitelmistaan, koska omien sanojensa mukaan ”pelkäsi puoluejohdon reaktioita”, ja tottavie sai pelätäkin.

Varapuheenjohtaja Piia Kattelus taas sanailee näin tiedotteessa:

– Se oli elämäni paras päivä. Ajattelin, että nyt Paavo viimeinkin tietää, mikä hänestä tulee isona tulee.

”Sitä voisi kutsua yhteistyökyvyttömyydeksi ja oman edun tavoitteluksi.”

Puoluehallituksen jäsenten mukaan viime viikonloppuna kerrotut taloudelliset epäselvyydet laajenivat helmikuussa, ja ne olivat keskeisiä perusteita Väyrysen erottamiselle puolueen jäsenyydestä.

Puoluehallituksen jäsenet viittaavat myös siihen, kuinka Väyrynen kertoi 15. heinäkuuta kansalaispuolueen yleisessä kokouksessa, että jollei hän tule valituksi presidentiksi, on hän puolueen pääministeriehdokas.

– Tämä lupaus ei pitänyt. Samoin on käynyt lupauksissa palata eduskuntaan; paluuta on lykätty useaan kertaan jollakin verukkeella. Yhdellä henkilökohtaiset pyrkimykset vaikkapa toiseen puolueeseen menivät sekä joukkueen että puolueen edun ohi. Sitä voisi kutsua yhteistyökyvyttömyydeksi ja oman edun tavoitteluksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat