Politiikka

Kansalaispuolue syyttää Väyrystä rötöstelystä: nyt vuorossa kantelu vaalirahailmoituksesta

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus ovat jättäneet kantelun Paavo Väyrysen vaalirahailmoituksesta Valtion taloudelliselle tarkastusvirastolle.

Lisäksi kaksikko on täydentänyt poliisille jättämäänsä tutkintailmoitusta presidenttiehdokas Väyrysen ja kampanjapäällikkö Seppo Hauta-ahon epäillyistä taloudellisista väärinkäytöksistä.

– Kansalaispuolue ei ole osallistunut millään rahasummalla Valitsijayhdistys A:n eli Paavo Väyrysen presidentinvaalikampanjaan. Rötöstely ja totuudenvastaisen tiedon ilmoittaminen viranomaisille pitää loppua välittömästi, Kilpeläinen vaatii.

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus on tyrmistynyt, että ”perätöntä tietoa välitetään viranomaisille”. Hän huomauttaa, että enemmistö Väyrysen valitsijayhdistyksen johtokunnasta on eronnut yhdistyksestä Väyrysen ja Hauta-ahon toimien takia.

Paavo Väyrynen on Kilpeläisen ja Katteluksen mukaan yrittänyt lainvastaisesti tehdä puolueesta velallisen omalle valitsijayhdistykselleen Suomen Linja ry:lle presidentinvaalien 38 000 euron summasta.

– Poliisin tutkittavana on myös muita merkittäviä epäiltyjä väärinkäytöksiä, kaksikko toteaa tiedotteessaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


SIMO ALASTALO

Hampaaton rauhan Pekka syleilee natseja
14.12.2018

Luetuimmat


Uusimmat