Politiikka

Kansalaispuolueessa täysi sekasorto päällä – puolueen sähköpostit kumoavat toinen toisensa

Kansalaispuolueen sähköpostiosoitteesta on lähetetty juuri julkisuuteen tiedote, jonka mukaan ”Kansalaispuolue rp:n vajaalukuinen hallitus on tänään pitämässään laittomassa kokouksessa erottanut tekaistuin perustein Seppo Hauta-ahon ja Paavo Väyrysen puolueen jäsenyydestä.”

”Päätöksellään Sami Kilpeläinen, Piia Kattelus ja Tuula Komsi uhmaavat Helsingin käräjäoikeuden 28.2. tekemää päätöstä, jossa 20.2 pidetyn samalla tavalla laittomasti järjestetyn kokouksen päätösten toimeenpano on asetettu täytäntöönpanokieltoon”, tiedotteessa todetaan.

Puolue on tiedotteiden perusteella hajonnut kilpaileviin leireihin:

”Kansalaispuolueen tänään klo 11.30 hotelli Lasaretissa pidetty vuosikokous on valinnut puoluehallitukseen Seppo Hauta-ahon, Akseli Erkkilän ja Paavo Väyrysen. Muut asiat päätettiin siirtää käsiteltäviksi ensi kesänä pidettävässä jatkokokouksessa. Siinä tehdään myös tarvittavat muutokset hallituksen kokoonpanoon”, tiedote jatkuu.

Hotelli Lasaretti on Oulussa ja tiedotteen liitteestä käy ilmi, että Väyrynen on ollut paikalla ”vuosikokouksessa”. Paikalla sen sijaan eivät ole olleet Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus.

”Kokouksen todettiin olevan päätösvaltainen. Hallitus päätti 2.2. pitämässään kokouksessa, että vuosikokous pidetään 3.3. Oulussa. Kutsun viipyessä jäsenet sopivat 19.–20.2. sähköpostitse yksimielisesti, että kokous pidetään tuona päivänä Hotelli Lasaretissa klo 11.30.”, sähköpostin liitteessä todetaan

Tänään luvassa toinenkin puolueen puoluekokous.

Aiemmin tänään Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus lähetti omasta sähköpostiosoitteestaan tiedotteen, jossa todettiin, että Paavo Väyrynen on erotettu kansalaispuolueesta tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi.

”Kansalaispuolueen puoluehallitus on joutunut erottamaan puolueen perustajan Paavo Väyrysen, koska hän on toiminnallaan vahingoittanut puoluetta”, Katteluksen tiedote totesi.

Yhteyshenkilöinä olivat Katteluksen lisäksi puolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen sekä hallituksen jäsen Tuula Komsi.

Kattelus kertoi Demokraatille, että puolueen puoluehallitus oli kokoontunut tänään kello 10.30 ja ”yleinen kokous eli puoluekokous” alkaa kello 16.15.

Kansalaispuolueen tuorein tiedote on taasen Katteluksen tiedotteeseen nähden täysin päinvastaisella kannalla: ”Tänään klo 10.30 pidetty hallituksen kokous samoin kuin klo 16.15 alkavaksi ilmoitettu vuosikokous on laiton. Niitä vastaan nostetaan moitekanne ja niiden päätökset pyritään saamaan täytäntöönpanokieltoon”.

”Paavo Väyrynen pitää maanantaina Helsingissä tiedotustilaisuuden, johon osallistuu myös hallituksen puheenjohtajaksi valittu Seppo Hauta-aho. Tässä vaiheessa he eivät anna lausuntoja”, Kansalaispuolueen sähköpostiosoitteesta lähetetty tiedote päättyy.

Väyrynen syyttää puoluetta lainvastaisesta vaikuttamisesta äänivaltasuhteisiin.

Kansalaispuolueen ristiriidat ovat tulleet julkisuuteen jo aiemminkin. Esimerkiksi helmikuussa Väyrynen ilmoitti, ettei voi olla Kansalaispuolueen pääministeriehdokas eduskuntavaaleissa ennen kuin keskustan puheenjohtajavaalit on käyty. Kansalaispuolueen puheenjohtajat olivat kertoneet tiedotustilaisuudessa, että Väyrynen on yhä pääministeriehdokas.

Nyt Kansalaispuolueen tiedotteeseen on liitetty Väyrysen käräjäoikeudelle toimittama kannekirjelmä, mikä sekin osoittaa puolueen tilanteen olevan sekasortoinen.

Väyrynen vaatii käräjäoikeudelta, että Kansalaispuolueen hallituksen 21.12.–23.12. 2017 sähköpostikokouksessa ja 20.2.2018 pidetyssä hallituksen kokouksessa tehtyjen päätösten täytäntöönpano kielletään tai täytäntöönpano määrätään keskeytettäväksi.

”Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan hallitus pyrki lainvastaisilla toimilla vaikuttamaan asiattomasti äänivaltasuhteisiin tulevassa vuosikokouksessa, kun erotetuilla jäsenillä ei ollut oikeutta osallistua vuosikokoukseen”, Väyrysen kirjoittaa käräoikeudelle esittämässä vaatimuksessaan Kansalaispuolueesta.

Käräjäoikeus on määrännyt valituksen kohteena olevien hallituksen päätösten täytäntöönpanojen keskeytettäviksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat