Politiikka

Kansanedustaja äimistyi: ”Unohtuiko se?”

Jukka-Pekka Flander/SDP
Jukka-Pekka Flander/SDP
Jukka-Pekka Flander/SDP

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) on pettynyt Lapin keskustalaisten kansanedustajien toimintaan hallituksessa, koska Kemin satamahanke loisti poissaolollaan budjettiriihen päätöksissä.

– Lapin edunvalvonta ontuu nyt pahasti; kysyn suoraan Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmunilta, miksi Kemin sataman syventäminen ei ole Kokkolan rinnalla, kun budjettiriihen päätöksiä esiteltiin? Unohtuiko se vai eikö keskustalaiset ministerit ole vakuuttuneet hankkeen tarpeellisuudesta, Ojala-Niemelä kysyy kannanotossaan.

– Kokkolan satama sai nyt 45 miljoonan euron hankkeen ja Oulun sataman syventämisestä on päätetty jo aiemmin. Oulun satamalle myönnetyn rahoituksen myötä odotukset olivat korkealla myös Kemin Ajoksen syventämisen osalta. Kemin sataman syventäminen 12 metriin nykyisestä 10 metristä mahdollistaisi laivojen kuljetuskapasiteetin kaksinkertaistamisen, millä on ratkaiseva merkitys malmivirtojen kuljetustalouteen ja siten sataman valintaan. Liikenneviraston mukaan Kemin sataman investointi on noin 21,2 miljoonaa euroa.

SD-edustajan mukaan Kemi jää pahasti varjoon kun Perämeren muita satamia kunnostetaan. Tämä voi olla kohtalokasta koko Lapin teollisuuden työpaikoille ja yritysten toimintamahdollisuuksille.

– Lapin kansanedustajat ovat yhdessä todenneet Kemin sataman tärkeän roolin, mikä korostuu koko Lapin alueen teollisuuden vientisatamana, kaivosten mineraalien kuljetusväylänä sekä myöskin Kemin Bio-diesel laitoksen raaka-aineiden kuljetusväylänä. Sataman sijainti on optimaalinen Lapin malmivirtojen kuljetustehokkuuden ja ympäristövaikutustenkin kannalta.

– Lappi on jäänyt nuolemaan näppejään tällä vaalikaudella infranparannushankkeista vaikka sekä liikenne- että elinkeinoministerien salkut ovat keskustalaisten käsissä. Edunvalvonta vaatii kovaa työtä ja hallituspuolueiden kansanedustajat ovat tässä työssä avainasemassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat