Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja arvostelee VM:n esitystä: ”Tuntuu kohtuuttomalta, että juuri kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamisesta halutaan leikata”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on huolissaan valtiovarainministeriön budjettiesityksessä väläytetystä 127 miljoonan euron leikkauksesta sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoitukseen. Summa vastaa yli kolmasosaa järjestöjen vuosirahoituksesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Jos järjestöt ja kolmannen sektorin toimijat eivät olisi tehneet viime kevään aikana niin paljon tärkeää työtä heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi, koronasta aiheutuva hoito- ja hoivavelka olisi vielä paljon suurempi. Tuntuu kohtuuttomalta, että juuri kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamisesta halutaan leikata2, Mäkisalo-Ropponen kommentoi tiedotteessaan.

Hän sanoo seuranneensa keväällä läheltä omaishoitajayhdistysten ja muistiyhdistysten toimintaa.

”Oli ilo huomata, miten nopeasti ja ketterästi siellä käynnistyi tuki, apu ja ohjaus netin kautta, puhelimitse ja jopa kirjeiden kirjoittamisen muodossa. Monet järjestöt olivat eri puolilla Suomea toteuttamassa myös ruokakuljetuksia ja muuta ihmisten tarvitsemaa apua.”

Mäkisalo-Ropposen mukaan yhteiskunnalle tulee erittäin kalliiksi, jos järjestökenttä joutuu supistamaan toimintaansa. Järjestöt hoitavat juuri niitä tehtäviä, jotka putoavat julkisen sektorin ulkopuolelle ja joiden hoitamatta jättäminen varmasti aiheuttaa lisäkustannuksia yhteiskunnalle.

”Luulisi tämän kriisin osoittaneen jo selvästi sen, että ilman järjestöjen ja kolmannen sektorin toimintaa ja kumppanuutta ei julkinen sektorikaan pysty toimimaan”, Mäkisalo-Ropponen ihmettelee.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE