Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja hämmästyi: ”En voi olla ihmettelemättä, että liiton tiedotteessa mainitaan vain lääkärit ja avustava henkilökunta”

Lääkäriliitto julkisti lokakuussa ehdotuksensa terveyskeskusten pelastamiseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Erikoissairaanhoitajana ja osastonhoitajana toiminut kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) muistuttaa tiedotteessaan, ettei terveydenhuollon henkilökuntaa voida jakaa kahden kerroksen väkeen.

”Ymmärrän hyvin, että jokainen ammattikunta katsoo asioita omasta näkökulmastaan, mutta en siitä huolimatta voi olla ihmettelemättä, että liiton tiedotteessa mainitaan vain lääkärit ja avustava henkilökunta. Terveyskeskuksissa työskentelee monilla eri ammattinimikkeillä olevia asiantuntijoita, ja tulevaisuuden terveyskeskuksen tulee olla moniammatillinen”, painottaa Mäkisalo-Ropponen.

Hänen mukaansa perustasolla – myös perinteisessä vastaanottotoiminnassa – tarvitaan muun muassa perustason terveyden- ja sairaanhoitajia sekä esimerkiksi lisäkoulutuksen saaneita muistihoitajia, diabeteshoitajia ja depressiohoitajia.

”Tämän lisäksi kuntoutusalan asiantuntijoita, mukaan lukien fysioterapeutteja, ja sosiaalialan osaamista, kuten sosiaalityöntekijöitä, on jatkossa hyödynnettävä huomattavasti nykyistä enemmän. Nämä henkilöstöryhmät eivät ole avustavaa henkilökuntaa.”

Mäkisalo-Ropponen toivoo, että Lääkäriliitonkin tulevaisuuden terveyskeskusvisio on yhtenäinen Rinteen hallituksen ohjelman kanssa, jonka tavoitteena on kehittää moniammatillisia sosiaali- ja terveyskeskuksia, joissa hyödynnetään digitalisointia sekä tuodaan vastaanottotoimintaan uudella työnjaolla eri ammattilaisten työpanosta ja erityistason konsultaatioita.

Tavoitteena on myös moniammatillisten tiimien käyttö ja työnjaon kehittäminen takaamaan hoidon jatkuvuuden ja vaikuttavuuden, palvelujen sujuvuuden ja kustannusten hallinnan.

”Vain yhdessä tekemällä ja toinen toistensa ammattitaitoa ja osaamista arvostamalla luodaan tulevaisuuden terveyskeskuksia, joissa asiakas saa apua, tukea ja hoitoa juuri hänen tarpeisiinsa parhaiten vastaamaan kykenevältä ammattilaiselta.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE