Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Kansanedustaja Heidi Viljanen – Hallituksen tuki kunnille elintärkeää

Aulis Kaarnio

Hallituksen budjettiesityksessä kuntataloutta edotetaan tuettavaksi mittavin toimin. Esimerkiksi peruspalveluiden valtionosuuksiin tehdään kertaluonteinen 300 miljoonan euron korotus ja yhteisöveron jako-osuuden korotusta jatketaan.

Pertti Rajala

Demokraatti / Satakunta

SDP:n tiedotteen mukaan kansanedustaja Heidi Viljanen pitää nyt esitettyjä toimia erittäin tärkeinä koko Suomen hyvinvoinnin kehittämiseksi ja koronakriisistä selviämiseksi. Heidi Viljanen nostaa hallituksen esittämistä toimista esiin erityisesti kuntien tukemisen, koronan hoitoon keskittyvät toimet ja hoitovelan purun.

On tehtävä vahvoja tulevaisuusinvestointeja

– On tärkeää, että valtio tukee kuntia, jotta kunnissa päästään toteuttamaan niiden perustehtävää, asukkaiden palveluista huolehtimista. Tässä tilanteessa, jossa korona vaikuttaa vakavasti arkeemme, on entistä tärkeämpää katsoa eteenpäin ja tehdä vahvoja tulevaisuusinvestointeja, Heidi Viljanen toteaa.

Koronavirustilanteen vuoksi terveydenhuoltoon on kertynyt hoitovelkaa ja sosiaalihuoltoon palveluvelkaa. Näiden purkamiseksi hallitus esittää mittavaa kokonaisuutta vuosille 2021-2023.

Korona on jättänyt kuntiin pahan jäljen

– Korona on jättänyt kuntiin todella pahan jäljen jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa. On tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeää, että hallitus nyt huolehtii siitä, että meillä on tulevaisuudessa kunnilla edellytykset toimia. Olen hallituksesta erittäin ylpeä. Me rakennamme nyt kestävää tulevaisuutta ja varmistamme, että kriisistä selvitään, Heidi Viljanen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE