Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kansanedustaja jyrähtää ministerille ja arvostelee koko hallitusta: “Myrkkyä”

Arja Jokiaho

– Suurista puheista huolimatta koko väyläverkon korjausvelka vain kasvaa. Pitkäjänteiselle liikennejärjestelmäsuunnittelulle on heitetty hyvästit, arvostelee kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd.).

Demokraatti

Demokraatti

Eskelinen nostaa tiedotteessaan esille sen, että liikenne- ja viestintäministeriön rahoitustasoa lasketaan kehysriihen päätöksin myös muiden hallinnonalojen ohella, mikä hänen mukaansa vaarantaa monien liikennettä koskevien tavoitteiden toteutumisen, kuten kestävien liikennemuotojen edistämisen, väyläverkon korjausvelan purkamisen ja liikenteen päästöjen vähentämisen.

– Ministeri Lulu Ranne (ps.) lupaili lokakuun budjettikeskustelussa korjausvelan kasvun puolittamista ja uhosi helmikuussa kyselytunnilla pysäyttävänsä korjausvelan kasvun kesään mennessä. Ministeri taisi reippaista puheistaan huolimatta tarkoittaa kuitenkin vain tieliikennettä, sillä koko väyläverkon eli teiden, ratojen ja vesiväylien korjausvelka vain kasvaa tällä hallituskaudella.

ESKELISEN mukaan Orpon hallitus harjoittaa taantuvaa, kamreerimaisesti toteutettua liikennepolitiikkaa, joka estää kasvun ja kehityksen kohti 2030-lukua.

– Hallitus heikentää joukkoliikenteen edellytyksiä nostamalla käyttäjien kustannuksia ja heikentämällä palveluntuottajien toimintaedellytyksiä. Lentoliikenteen ostopalvelujen jatkon toistuva epävarmuus on myrkkyä alueelliselle elinkeinoelämälle.

Eskelinen huomauttaa myös, että hallinnon toimintamenoja supistettaessa ei ole hyvä olla lyhytnäköinen.

– Viime aikoina kyberturvallisuudesta huolehtiminen on noussut yhdeksi hallinnon keskeiseksi painopisteeksi. Monella alalla juuri valvonta mahdollistaa myös markkinan terveen ja häiriöttömän kehittymisen, joten sen resurssit on turvattava.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta antoi eilen lausuntonsa valtioneuvoston selonteosta julkisen talouden suunnitelmaksi 2025-2028. SDP:n edustajat jättivät lausuntoon yhdessä vasemmistoliiton edustajan kanssa yhteisen eriävän mielipiteen.

Eskelinen on liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE