Politiikka

Kansanedustaja: Kaikilla koululaisilla pitäisi olla mahdollisuus vieraan kielen opiskeluun jo 1. luokalla

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Kaikilla koululaisilla pitäisi olla mahdollisuus ensimmäisen vieraan kielen opiskeluun jo ensimmäisellä koululuokalla, kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) esittää.

Heinonen haluaa avata mahdollisuuden kaikille ekaluokkalaisille ensimmäisen vieraan kielen opiskeluun asuinpaikasta riippumatta.

– Nyt tässä on edetty kokeilujen kautta, mutta seuraavaksi tarvitaan päätös siitä, että mahdollisuus ja sen jälkeen myös velvollisuus annetaan kaikille lapsillemme asuinkunnastaan riippumatta, Heinonen toteaa Riihimäellä pitämässään puheessa.

– Itse toivon tästä ratkaisua mahdollisimman pian.

Myös päiväkoteihin lisää mahdollisuuksia.

Heinonen on itse koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja hän on toiminut luokanopettajana.

– On tärkeä huolehtia, että peruskoulumme ei tätäkään kautta pääse eriarvoistumaan vaan mahdollisuus tarjotaan jokaiselle koululaisellemme. Kielitaidon merkitys korostuu tulevaisuudessa entisestään ja se on yksi keskeisiä taitoja kirjoitus- ja lukutaidon tapaan.

Opetushallitus myönsi tänä vuonna on lähes sadalle perusopetuksen järjestäjille yli neljä miljoonaa euroa kieltenopetuksen varhentamiseen. Kokeilussa on mukana nyt lähes joka neljäs kunta ja niissä vieraita kieliä alettu opiskella jo varhaiskasvatuksessa tai ensimmäisellä luokalla.

– Myös päiväkodeissa täytyy tarjota lisää mahdollisuuksia päästä vieraiden kielten pariin leikin ja toiminnan kautta. Olisi tärkeää, että jokaisessa kunnassa olisi ainakin tarjolla kielikylpy, kielisuihku ja kielikerho tyyppistä toimintaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat