Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja kuumeni: Yhdysvallat johtaa Suomen sotaharjoituksia – ”Suomi ei kaipaa räyhän- vaan rauhanpolitiikkaa”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Suomi osallistuu parhaillaan suureen Trident Juncture -sotaharjoitukseen Norjassa. Harjoitukseen osallistuu 50 000 sotilasta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi kommentoi harjoitusta ja Suomen osallisuutta kovasanaisesti.

”Suomikin on mukana harjoituksessa täysimittaisesti. On turha puhua kumppanimaan roolista tai kansallisesta lähtökohdasta. Harjoitus on aggressiivinen voimannäyttö ja osa Yhdysvaltain pullistelupolitiikkaa.”

”Tällainen harjoitustoiminta johtaa väistämättä kansainvälisen tilanteen kiristymiseen pohjoisessa. Venäjä ilmoittikin jo vastatoimenaan aloittavansa oman ohjusharjoituksensa Naton harjoitusalueen keskellä. Suomi ei kaipaa räyhän- vaan rauhanpolitiikkaa”, Mustajärvi sanoo tiedotteessaan.

Edustajan mielestä kansainvälisillä sotaharjoituksilla halutaan muuttaa Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa.

”Ensi vuoden alussa Suomi osallistuu Bold Quest -sotaharjoitukseen. Se järjestetään Suomessa, mutta harjoitusta johtaa Yhdysvallat. Se osoittaa, kuinka kaltevalla pinnalla Suomi jo on kansainvälisessä harjoitustoiminnassaan.”

Hänen mukaansa Bold Quest -harjoitus poikkeaa myös kahdella muulla tapaa aiemmista harjoituksista: siihen liittyy infrastruktuurin rakentamista ja erillinen Naton erikoisjoukkojen harjoittelu itärajalla.

”Kysymys kuuluu, kuinka paljon nämä harjoitukset muuttavat muotoaan ja mitä niihin tulee lisää sen jälkeen, kun ne on esitelty Tasavallan presidentille ja ulko- ja turvallisuuspoliittiselle ministerivaliokunnalle?”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE