Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja murahtaa: ”En ymmärrä Orpon jatkuvaa urputusta”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Työllisyysasteen trendi nousi joulukuussa 73,0 prosenttiin, kertoo Tilastokeskus. Työllisiä oli 17 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työllisten määrä oli 2,57 miljoonaa. Vuosi sitten joulukuussa työllisyysasteen trendi oli 72,1 prosenttia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Koko viime vuoden työllisyysaste oli 72,6 prosenttia, kun toissa vuonna se oli 71,7 prosenttia.

SDP:n kansanedustaja Aki Lindén kommentoi asiaa Twitter-tilillään ja suunta arvostelunsa kokoomuksen puheenjohtajaan Petteri Orpoon.

”Työllisyysaste nousi joulukuussa 73%:iin. Työllisten lukumäärä myös kasvoi. Tiedän mittaamisen haasteet ja talouskehityksen uhat, mutta en ymmärrä Orpon jatkuvaa urputusta.”

Orpo sanoi aiemmin viikolla puolueensa puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä, että Suomi tarvitsee 120 000 uutta työllistä, jotta julkinen talous olisi vuonna 2023 tasapainossa.

Orpon mukaan eduskunnan tietopalvelun laskelma on ”karua luettavaa hallituksen ja Suomen kannalta”.

– Jotta julkinen talous olisi tasapainossa, kuten hallitusohjelmassa luvataan, pitäisi hallituksen kaksinkertaistaa tavoitteensa uusien työllisten määrästä. Toistaiseksi emme ole nähneet hallitukselta ainuttakaan työllisyystoimea, Orpo sanoi.

SDP:n kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Tarja Filatov kommentoi Orpon ja kokoomuksen puheita blogikirjoituksessa.

Filatov sanoi, että näyttää siltä, että kokoomukselle kelpaavat työllisyystoimiksi vain leikkaukset ja työntekijän asemaa heikentävät toimet.

”Toivottavasti olen väärässä.”

”Edellinen hallitus huiski ilmaan pakkolakeja, koeaikojen pidennyksiä, sairaspäivien heikennyksiä, lomien ja lomarahojen leikkauksia, sunnuntailisien poistoja yms. ja muita puolivillaisia ratkaisuja, joista seurasi vain sosiaalisen pääoman heikkeneminen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE