Uutiset

Kansanedustaja Pilvi Torsti iloitsee: Lähipäiväkoti-periaate vahvistaa Helsingin asemaa koulutuksen suunnannäyttäjänä

Timo Sparf
Timo Sparf

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Pilvi Torstin (sd.) yhdessä 42 helsinkiläisvaltuutetun kanssa tekemässä aloitteessa esitettiin, että peruskoulussa käytetty lähikoulu-periaate otettaisiin käyttöön myös varhaiskasvatuksessa. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkoiltana edistää tätä periaatetta.

Torstin mukaan kyse on merkittävän valtakunnallisen koulutuspoliittisen linjauksen etenemisestä. Se edistää koulutuksen tasa-arvoa ja pyrkii vastaamaan koulujen eriytymiskehitykseen.

– Laajana tavoitteena on rakentaa kaikille lapsille yhä vahvempi lähikoulupolku, joka alkaa lähipäiväkodista ja päättyy toisen asteen suorittamiseen, Torsti korostaa.

”Helsingin linja on ollut viime vuosina valtion tempoilevan politiikan vastavoima.”

Lähipäiväkoti-periaatteen edistäminen on Torstin mukaan looginen jatko Helsingin koulutusta ja tasa-arvoa puolustaneelle linjalle.

– Helsingin edistyksellinen koulutuspoliittinen linja on ollut viime vuosina valtion tempoilevan politiikan vastavoima. Olemme säilyttäneet yhdenvertaisen subjektiivisen varhaiskasvatuksen kaikille lapsille, kokeilleet maksutonta varhaiskasvatusta ja päättäneet edistää maksuttoman toisen asteen koulutuksen toteuttamista.

Tutkija Venla Berneliuksen eduskunnan sivistysvaliokunnassa esittämästä ehdotuksesta muokatussa aloitteessa edellytettiin vaiheittaista etenemistä niin, että lähipäiväkoti-periaatteen toteuttamismallit selvitetään huolellisesti ennen periaatteen käyttöönottoa.

– Tämä virkatyö on jo menossa. Uskon, että pääsemme asiassa eteenpäin lähikuukausina, Torsti arvioi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 2 Demokraatti
KOHTI PÄÄSTÖTTÖMYYTTÄ - Politiikan poukkoilu on myrkkyä
AIVOJEN ARVOITUS - Seksi helpottaa
JÄÄHYVÄISET ASEELLE - Viimeinen Nieminen Vee
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


RANE AUNIMO

Uusi laskelma julki: SDP:lle 47 kansanedustajaa, kokoomukselle 40 – perussuomalaiset ja vihreät lähellä maksimiaan
22.1.2019

Luetuimmat


Uusimmat