Politiikka

Kansanedustaja puhkuu: ”Touko Aallon ja vihreiden sote-eväät ovat levinneet kuin entisen miehen kaljalasti osuuskaupan portaille”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä syyttää vihreiden puheenjohtajaa Touko Aaltoa populismista ja ihmisten terveydellä leikkimisestä.

Aalto ilmoitti tänään vihreiden vaativan, että sote- ja maakuntalainsäädäntö on hylättävä ja maakuntavaalit on peruttava.

”Aalto väittää, että hallituksen sote-esityksellä ei ole uskottavuutta, vaikka vihreillä itsellään ei ole edes olemassa mitään vaihtoehtoista mallia. Olen aiemmin käsittänyt, että vihreät kannattaisivat maakuntamallia, mutta nyt Aalto on ilmeisesti laittanut tämänkin puolueensa laatiman linjapaperin uuniin. Tällaisilla tuuliviireillä ei ole mitään uskottavuutta politiikassa. Näyttääkin siltä, että Aallon ja vihreiden sote-eväät ovat levinneet kuin entisen miehen kaljalasti osuuskaupan portaille”, Kärnä puhkuu.

Kaikkiin näihin asioihin on mahdollista palata vuoden kuluttua, mutta nyt ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin mennä eteenpäin.

Aalto sanoi tänään, että julkisen vallan tehtävänä on edistää yksilön mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja vaikuttaa häntä itseään koskevaan päätöksentekoon.

”Hallituksen ajaman uudistuksen aikataulu heittää kapuloita rattaisiin niin äänestäjille kuin ehdokkaaksi aikoville”, Aalto arvioi tiedotteessa tiistaina.

Kärnän mukaan vihreiden käytös on edesvastuutonta ihmisten terveydellä leikkimistä.

”Aalto tietää älykkäänä ihmisenä varsin hyvin, että nykyjärjestelmällä emme voi jatkaa. Kaikki asiantuntijat ovat tästä yksimielisiä. Erilaisia vaihtoehtoisia malleja on jumpattu eri hallituksissa pitkälle toistakymmentä vuotta ja perustuslaillisesti toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja on vain yksi. Sen nimi on maakuntamalli.”

Kärnä toteaa tiedotteessaan, että tuleva sote- ja maakuntalainsäädäntö ei ole täydellinen, vaan sitä on kehitettävä tulevina vaalikausina.

”Olen itse sitä mieltä, että tulevaisuudessa maakunnille on osoitettava verotusoikeus ja myönnettävä niille nykyistä suurempi itsehallinto. Kaikkiin näihin asioihin on mahdollista palata vuoden kuluttua, mutta nyt ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin mennä eteenpäin. Tämä on vastuullista politiikkaa. Pahinta mitä Suomelle voisi tapahtua, on oppositiopuolueiden ajaman stagnaation toteutuminen.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat