Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja puolustaa ministeriä: ”Kähinä on tarpeeton”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Pasi Kivisaari (kesk., kuvassa) ryhtyi puolustamaan tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvista (kesk.)

Valtion liikuntaneuvoston 2. varapuheenjohtaja Pasi Kivisaari (kesk.) antaa tiedotteellaan tukea puoluetoverilleen, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselle ratkaisustaan nostaa Kuortaneen uintivalmennuskeskus valtakunnalliseen rahoitussuunnitelmaan ja valtakunnallisten hankkeiden eturintamaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina, että Kurvista kritisoidaan ”härskistä” vallankäytöstä Kuortaneen uintikeskushankkeen valtionrahoitukseen liittyen. Kuortane sijaitsee Kurvisen kotimaakunnassa.

Lehden mukaan ministeri Kurvinen jyräsi Kuortaneelle miljoonarahoituksen vastoin OKM:n esittelevän virkamiehen Mikko Helasvuon, Valtion liikuntaneuvoston, Olympiakomitean ja Uimaliiton kantaa.

Kivisaari sanoo, että Kuortane Olympic Training Center on yksi kuudesta Suomen Olympiakomitean valtakunnallisesta huippu-urheilun toimintaympäristöstä, jonne keskitetään lajiliittojen parasta valmennusta.

Kivisaaren mukaan Kuortaneen osalta on selvää se, että se täyttää valtakunnallisesti merkittävän hankkeen lähtökohdat. Näin sanoi myös Kurvinen Ilta-Sanomille.

Kivisaari toteaa, että Valtion liikuntaneuvosto käsitteli sekä alueelliset että paikalliset liikuntapaikkahankkeet ja otti kantaa niiden rahoitukseen. Kokouksessa puheenjohtajisto jääväsi itsensä kotikaupunkien liikuntapaikkahankkeiden takia.

Kivisaaren mukaan liikuntaneuvoston kokouksessa syntyi poikkeava tilanne. Kuortane noteerattiin valtakunnalliseksi hankkeeksi, mutta sen rahoitus (rahoitussuunnitelma vuosille 2023-2025) hävisi äänestyksen.

– Oli selvää, että ministerin täytyi epäselvä tilanne ratkaista. Minusta hän toimi ratkaisussaan oikein, Kivisaari sanoo.

Kivisaari sanoo tiedotteessaan myös oudoksuvansa puheenvuoroja, joissa Kuortanetta syyllistetään sillä, että se olisi muusta rakentamisesta pois. Kivisaaren mukaan perustelu on kestämätön.

– Onko todella niin, että kaikki valtionavustusta saavat tahot, niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti, syyllistyvät sortamaan muita? Jokainen valtionavustus sataa suomalaiseen liikunta- ja urheilukenttään, mistä kaikkialla voidaan olla ylpeitä. Liikuntakenttä ei sodi toisiaan vastaan, vaan ovat toistensa puolella, Kivisaari sanoo.

– Nyt seurannut kähinä on tarpeeton, Kivisaari sanoo.

Kurvisen toimintaa on kritisoinut muun muassa Helsingin apulaispormestari, entinen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.).

- Erityisesti tämä on hankalaa siksi, että liikuntapaikkarakentamisen rahat ovat vähentymässä. Mistä siis Kuortaneelle suunnattu erityisrahoitus olisi pois? Se vähentää niitä varoja, joilla tuetaan kuntien uimahallien kunnostuksia, palloiluhallien rakentamista ja sekä Avin tukia pienille liikuntahankkeille, Arhinmäki on sanonut.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE