Politiikka

Kansanedustaja sai puhelun päiväkodista, opettaja naurahti vaivaantuneesti: ”Olen päättänyt, että tämä on asia, jossa en luovuta”

Ella Kaverma
Ella Kaverma
Ella Kaverma

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt SDP:n valtuutetun ja kansanedustajan Pilvi Torstin esityksen murskaavalla enemmistöllä 80–5 siitä, että kaupunki ryhtyy välittömästi selvittämään mahdollisuutta varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen laatuohjelman valmistelemiseksi. Esitystä vastusti ainoana perussuomalaiset.

Torsti kertoo blogissaan, että hyväksytty esitys sai alkunsa hätähuudosta, itähelsinkiläisen päiväkodin erityisopettajan soitosta, jossa tämä kuvasi arkea, jossa lapset, jotka tarvitsisivat erityistukea, eivät sitä saa ja arkea, jossa päiväkodin lapsista 75 prosenttia puhuu kotikielenään muuta kuin suomea tai ruotsia.

”Luin opettajalle ääneen tänään hyväksytyn Helsingin strategian tekstiä yhdenvertaisista mahdollisuuksista, panostuksesta laatuun, kuinka kaikki lapset pidetään mukana ja koulumme tähtäävät huipulle. Opettaja naurahti vaivaantuneesti. Sanoi, että kuulostaa hyvältä, mutta ei tunnu todelta.”

Torsti sanoo päättäneensä, että tämä on asia, jossa en luovuta.

”Kaikki keinot mietitään ja kaivetaan. Jokaisen päiväkodin ja koulun pitää olla sellainen, että jokainen meistä haluaisi lapsensa sinne.”

”Valtuusto hyväksyi esitykseni, joka strategian kauniina piirtyvien linjausten rinnalla edellyttää, että laatu ja yhdenvertaisuus varmistetaan päiväkodeissa ja peruskouluissa koko kaupungin alueella. Ruotsista haetaan malleja. Laatuohjelman tuloksia tarkastellaan joka vuosi, jotta me päättäjät voimme tehdä tarpeen mukaan uusia päätöksiä. Tämä on tärkeää: jos jokavuotista raportointia ei vaadi, sitä ei yleensä tule ja asioihin ei pääse päättäjänä käsiksi.”

Torsti sanoo vahtivansa asiaa ja vaativansa tarvittaessa rahaa kuten hän jo kertaalleen teki.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat