Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja sakottaisi koronarokotteesta ilman lääketieteellistä syytä kieltäytyviä: ”1000€”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ehdottaa tiedotteessaan koronarokotteesta ilman lääketieteellistä syytä kieltäytyville 1000 euron sakkoa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Jokainen joka jättää rokotteen ottamatta ilman lääketieteellistä syytä on edesvastuuton ja epäisänmaallinen. Yhteiskunnan mahdollisimman laaja rokotekattavuus on paras turvamme koronavirusta vastaan ja rokotekattavuutta on välttämätöntä nostaa. Tämä ei tule tapahtumaan ilman keppiä. 1000 euron sakko rokottamattomuudesta lisäisi varmasti rokottautumismotivaatiota.”

Kärnä sanoo pitävänsä sakkoa perusteltuna myös siinä mielessä, että mikäli rokottamaton sairastuu koronaan ovat seuraukset yleensä vakavat ja yhteiskunnan potilaalle tuolloin antama hoito on kallista.

”1000 euron sakolla voisimme kerätä ainakin osan näiden ihmisten mahdollisista hoitokuluista takaisin. On nimittäin selvää että jos rokotetta ei oteta, tullaan korona sairastamaan jossakin vaiheessa ja taudinkuva on tuolloin vakava.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE