Politiikka

Kansanedustaja: ”Siirtolaisuuden on sovittava vastaanottavien maiden sosio-ekonomiseen tilanteeseen”

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä pitää valitettavana sitä, että on luotu väärää mielikuvaa siitä, että syyrialaisia autettaisiin nimenomaan Välimerellä. Todellisuus on hänen mielestään jotain aivan muuta..

Kärnä on parhaillaan eduskunnan hallintovaliokunnan kanssa Italiassa tututumassa EU:n Välimerioperaatioon (EUNAVFOR MED) ja siirtolaistilanteeseen.

Kärnä kirjoittaa matkasta blogissaan.

”Syyrialaisia ei tänne Välimeren yli juurikaan saavu, vaan erityisesti nigerialaisia, pakistanilaisia, gambialaisia, norsunluurannikkolaisia sekä senegalilaisia. Paikallisen UNHCR:n arvion mukaan ainoastaan noin 30% tulijoista on kansainvälisen suojelun tarpeessa ja noin 70% saapuu ainoastaan paremman elintason perässä.”

Kärnä kysyy, voisimmeko käyttää resurssejamme paremmin aidosti hädänalaisten auttamiseen.

”Minusta voisimme. Samoin voisimme tiedottaa aktiivisesti turvallisiin lähtömaihin, että ihmissalakuljettajien matkaan ei kannata lähteä, sillä turvapaikkaan ei välttämättä ole Euroopassa oikeutta. Tulijoiden odotukset ovat usein täysin epärealistiset. ”

Kärnän mukaan pakolaiset ja turvapaikkaan oikeutetut on käsiteltävä erillisenä asiana, mutta nyt ei ole kyse ensi sijassa siitä.

”On kyse laittomasta siirtolaisuudesta. Siirtolaisuudessa ei sinällään ole mitään pahaa, mutta sen on aina oltava valinta, joka sopii vastaanottavien maiden sosio-ekonomiseen tilanteeseen.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat