Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja vaatii: ”Vammaisasiavastaava lisättävä lakiin”

Jukka-Pekka Flander
SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen.

Hallitus antoi torstaina lakiesityksen potilas- ja sosiaaliasiavastaavista annetun lain uudistamiseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen pitää esityksen uudistuksia hyvänä, mutta näkee tarpeellisena lisätä lakiin myös vammaisasiavastaavan tehtävän.

– Vammaiset ovat kokeneet, ettei potilasasiavastaavalla tai sosiaaliasiavastaavalla ole aina aikaa tai tietoa vammaisuuteen liittyvistä erityistekijöistä. Vammaiset kokevat usein, että heidän tarpeensa ja oikeutensa jäävät toteutumatta sosiaali- ja terveyspalveluissa ja siksi olisi hyvä, jos hyvinvointialueella olisi henkilö, jolla olisi osaamista erityisesti näihin kysymyksiin, Mäkisalo-Ropponen toteaa tiedotteessaaan.

Kansanedustaja huomauttaa, että monissa kunnissa vammaisasiavastaava on jo ja vastaavia tehtäviä pohditaan perustettavaksi myös joillain hyvinvointialueilla.

– Nyt olisi tärkeää yhdenmukaisesti määritellä tehtävän toimenkuvasta, tehtävistä ja kelpoisuudesta laissa sekä laajentaa toiminta kaikille hyvinvointialueille. Eduskunnalla on vielä mahdollisuus muuttaa lakiesitystä tämän mukaisesti. Lisäksi kaikilla hyvinvointialueilla tulee jo vapaaehtoisesti perustaa vammaisasiavastaavan tehtävä, Mäkisalo-Ropponen vaatii.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE