Politiikka

Kansanedustaja: Vain yksi asiantuntija pääsi paikalle valiokuntaan – ”Hallitus ei tunnu oppivan, että perustuslakia ei voi ohittaa, alittaa eikä ylittää”

Lehtikuva
Lehtikuva

Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa käsitellään tänään hallituksen valinnanvapauslakiesitykseen liittyviä tieto- ja henkilösuojakysymyksiä.

Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto sanoo tiedotteessa, että valiokuntaan kutsutuista, ”Suomen parhaista perustuslaki- ja tietosuojalainsäädännön asiantuntijoista” vain yksi pääsi paikalle lomien ja lyhyen varoitusajan vuoksi.

”Hallituksella on kiire yrittää saada perustuslainvastaisen monin tavoin ongelmallisen sote-valinnanvapauslakiesityksen läpimenoa eduskunnassa kesäaikana pika-aikataululla. Hallituksessa luullaan, että kiirehtimällä soten käsittelyä kesäkautena se voi lakaista maton alle soteuudistuksen perutuslailliset ongelmat. Tämä ei tule onnistumaan.”

Alanko-Kahiluodon mukaan seurauksena on vain se, että perustuslakivaliokunta joutuu käymään syksyllä läpi ne asiantuntijakuulemiset, jotka keskellä Suomen lomakautta lyhyellä varoitusajalla eivät onnistuneet.

”Työ, jota ei pystytä keskellä kesää tekemään sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, siirtyy vain perustuslakivaliokunnan pöydälle. Soten käsittely ei runnomalla nopeudu. Hallitus ei tunnu oppivan, että perustuslakia ei voi ohittaa, alittaa eikä ylittää – siitä täytyy mennä läpi.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Mikko Salmi

”Perkele, ne jätteet on ajettava Suomesta”
10.12.2018

Luetuimmat


Uusimmat