Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustajan homoseksipuheista tutkintapyyntö

Lehtikuva / Roni Rekomaa

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo tiedotteessaan, että hänestä on jälleen tehty tutkintapyyntö.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Nyt valtakunnansyyttäjän arvioitavaksi on viety kansanedustajan esiintyminen Maria Veitolan Yökylässä -ohjelmassa. Asia on siirretty poliisille ensiarvioon. ”Yökylässä Maria Veitola” -ohjelma esitettiin MTV3-kanavalla ja TV-kanava AVA:lla 2018.

– Tutkintapyynnössä on tartuttu varsin samantyyppisiin kommentteihin homoseksistä, joita esiintyy myös v. 2004 pamfletissani.

–Poliisin päätöksen mukaan ohjelma sisälsi sallittua sananvapauden käyttöä eikä minua, tv-kanavia tai Maria Veitolaa ole syytä epäillä kiihottamisrikoksesta, Räsänen tiedottaa.

– Tämä päätös palautuu kuitenkin poliisin ilmoituksen mukaan Valtakunnansyyttäjän arvioitavaksi, joka niin harkittuaan voi tehdä määräyksen esitutkinnasta. Poliisi teki viime syyskuussa vastaavan päätöksen, vastaavista syytöksistä koskien pamflettiani ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi, Luthersäätiö v, 2004”, mutta valtakunnansyyttäjä siitä huolimatta määräsi esitutkinnan, minkä vuoksi olin viimeksi tällä viikolla poliisin kuultavana.

– Minua huolestuttaa, että näillä tutkintapyynnöillä sekä niiden pohjalta käynnistetyillä rikostutkinnoilla pyritään aggressiivisesti rajoittamaan sanan- ja uskonnonvapautta, Räsänen tiedottaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE