Politiikka

Kansanedustajan mitta täynnä: ”Olen perannut näitä laittomuuksia jo vaikka kuinka monta ja räikeimmät ovat olleet sitä, että ei anneta lapsille ruokaa”

Lehtikuva / Trond H. Trosdahl
Lehtikuva / Trond H. Trosdahl
Lehtikuva / Trond H. Trosdahl

”Mikkeli rikkoo lakia”, otsikoi Mikkelissä ilmestyvä Länsi-Savo perjantaina. Uutisen mukaan Mikkeli on tarjonnut osa-aikaista päivähoitoa eri tavalla kuin varhaiskasvatuslaissa velvoitetaan.

Näin sanoo Länsi- Savon jutussa opetus- ja kulttuuriministeriön neuvotteleva virkamies Tarja Kahiluoto.

Lehti kirjoittaa:

”Kyse on esimerkiksi tästä: Länsi-Savon haastattelema perhe haluaa kolmivuotiaan esikoisen jatkavan osa-aikaisesti tutussa päiväkodissa, kun toinen lapsi syntyy.

Päiväkodin mukaan lapsi saa olla varhaiskasvatuksessa joka toinen viikko maanantain, tiistain ja keskiviikkoaamupäivän sekä seuraavalla viikolla keskiviikkoiltapäivän, torstain ja perjantain.

Perhe haluaisi lapsen olevan hoidossa osapäiväisesti eli joka päivä neljä tuntia. Näin siksi, että elämä olisi säännöllisempää ja ettei lapselle tulisi viikon taukoa hoidosta.

Päiväkodin mukaan tämä ei ole mahdollista.”

Jos kilvoitellaan siitä kenellä on halvin päivähoito niin kaupungin elinvoima laskee, kun lapsiperheet alkavat tuntea kaupunkia kohtaan vastenmielisyyttä.

SDP:n mikkeliläinen kansanedustaja Satu Taavitsainen on tyrmistynyt asiasta.

”Odotan Mikkelin kaupungin viranhaltijoilta sitä, että he alkavat ajatella asioita lasten ja perheiden hyvinvoinnin tukemisen kannalta, eivätkä siitä näkökulmasta, miten voi yrittää lakia rikkoa ilman että kukaan huomaa. Itse olen perannut näitä laittomuuksia jo vaikka kuinka monta ja räikeimmät ovat olleet sitä, että ei anneta lapsille ruokaa.”

Taavitsainen kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

”Selvityksessä on tälläkin hetkellä mm. eskarilaisten kyydityksiin ja lasten hoitoaikoihin liittyviä asioita. Mikkelin kaupungin elinvoima nousee, kun Mikkeli alkaa kilvoitella ympäristökuntien kanssa siitä kenellä on laadukkain päivähoito. Jos kilvoitellaan siitä kenellä on halvin päivähoito niin kaupungin elinvoima laskee, kun lapsiperheet alkavat tuntea kaupunkia kohtaan vastenmielisyyttä.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat