Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustajilla heräsi huoli rintamaveteraanien etuuksista – ”Kaikille on varmistettava tasapuolinen oikeus”

Jukka-Pekka Flander

Kaikille rintamaveteraaneille on varmistettava tasapuolinen oikeus etuuksiin, edellyttää kansanedustaja Piritta Rantanen (sd.). Rantasen (kuvassa) aloitteesta jätetyn rintamaveteraanien etuuksien myöntämisperusteita koskevan kirjallisen kysymyksen on allekirjoittanut hänen lisäkseen kuusi muuta kansanedustajaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Rantanen kertaa tiedotteessa, että rintamaveteraanien etuuksista on käyty keskustelua jo menneinä vuosina, mutta silti aiemmin asiaan tehtyjen korjausten jälkeen osa veteraaneista on jäänyt etuuksien ulkopuolelle. Rantanen pitää veteraanien epätasa-arvoista asemaa suhteensa toisiinsa suurena ongelmana.

– Virkamiehet ovat useissa eri lausunnoissa vuosien varrella myöntäneet, että rintamasotilastunnusten myöntämisessä on tapahtunut paljon virheitä, Rantanen sanoo.

Viime marraskuussa tuli voimaan muutos rintamaveteraanien kuntoutuksesta annettuun lakiin. Se takaa tulevaisuudessa maksuttomat kotipalvelut henkilöille, joilla on rintamasotilastunnus. Lisäksi rintamalisän määrä nousee kuluvan vuoden huhtikuun alusta alkaen.

– Ihmisten oikeudenmukainen kohtelu on SDP:n tärkeimpiä arvoja. On tärkeää varmistaa kaikkien maamme itsenäisyyttä puolustaneiden henkilöiden tasapuolinen oikeus näihin tukiin, Rantanen painottaa.

”Alkuperäisessä asetuksessa on viitattu, että rintamasotilastunnuksen on voinut saada osallistuttuaan taisteluun, mutta itse taistelua ei ole laissa määritelty. Sotaan osallistunut sotilas ei voinut valita aselajiaan eikä asemapaikkaansa. Kaikki itsenäisyyttämme puolustaneet eivät siis ole olleet oikeutettuja rintamasotilastunnukseen ja sitä kautta tulleisiin etuuksiin”, kirjallisessa kysymyksessä selvitetään.

Kirjallisen kysymyksen ovat allekirjoittaneet Rantasen lisäksi SDP:n kansanedustajat Seppo Eskelinen, Eveliina Heinäluoma, Riitta Mäkinen ja Heidi Viljanen sekä kansanedustajat Juho Kautto (vas.) ja Jouni Kotiaho (ps.).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
10.8.2020
Tämä lasikatto on vielä rikkomatta – Maria Teikari pyrkii Akavan johtoon: ”Lopullinen kimmoke oli huoli ay-liikkeen tulevaisuudesta”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE