Politiikka

”Kanta ei ole miksikään muuttunut” – Paperiliitto on yhä tervetullut mukaan suurliittoon

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto toivoo, että myös Paperiliitto nähtäisiin jatkossa mukana uudessa teollisuuden suurliitossa. Paperiliiton jääminen pois fuusiosta tässä vaiheessa ei Aallon mukaan tarkoita sitä, etteikö asiaan voida palata.

– Me olemme valmiutemme ilmoittaneet jo tämän hankkeen alkuvaiheessa, eikä kanta ole siitä miksikään muuttunut. Uskon, että Paperiliitossakin on valmiutta asian uudelleen pohtimiseen, Aalto sanoi Teollisuusliiton ylimääräisen liittokokouksen avauspuheessaan.

Kaikkien etu olisi, että keskusjärjestöjen roolitukset löytyisivät mahdollisimman kivuttomasti.

Teollisuusliiton puheenjohtaja otti kantaa myös uudenlaiseen työmarkkinajärjestelmään. Varsinkin keskusjärjestöt hakevat nyt rooliaan työnantajien EK:n hylättyä keskitetyn sopimuspolitiikan.

– Kun neuvottelupöydässä ei ole enää työehtoasioita, työnantajien halu neuvotella muista asioista tietenkin vähenee olennaisesti. Samalla vähenee keskusjärjestöjen kyky viedä muutoksia eteenpäin, Aalto arveli.

Hän sanoi, että kaikkien etu tietenkin olisi, jos keskusjärjestöjen oikeat painotukset, roolitukset ja toimintatavat löytyisivät mahdollisimman kivuttomasti ja nopeasti.

Teollisuusliiton ylimääräinen liittokokous alkoi tänään Tampereella. Kolmepäiväisen kokouksen ohjelmassa on muun muassa henkilövalinnat, liiton strategian hyväksyminen sekä teollisuuspoliittinen seminaari. Kokous päättyy torstaina.

Kokoukseen osallistuu lähes 700 edustajaa. Kaiken kaikkiaan Tampere-talon liittokokoukseen osallistuu noin tuhat ihmistä.

Metalliliiton, Teollisuusalojen ammattiliiton Teamin ja Puuliiton sekä liittojen työttömyyskassojen fuusio toteutuu lopullisesti vuodenvaihteessa. Uudessa Teollisuusliitossa on kaikkiaan reilut 220 000 jäsentä. Liiton ja sen työttömyyskassan palveluksessa on noin 350 työntekijää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat