Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Käräjäoikeus tuomitsi 16-vuotiaan pojan yli 9 vuoden vankeuteen Vallilan taposta – myös toiselle 16-vuotiaalle vankeutta

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa alkoi suljetuin ovin Vallilan taposta epäiltyjen kahden 16-vuotiaan pääkäsittely Helsingissä 29. tammikuuta 2021.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 16-vuotiaan pojan yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen niin sanotusta Vallilan taposta. Käräjäoikeuden mukaan hän syyllistyi nuorena henkilönä tappoon ja törkeään ryöstöön sekä toiseen, aiemmin tapahtuneeseen ryöstöön.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Toinen 16-vuotias poika tuomittiin neljän ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä ryöstöstä ja avunannosta tappoon nuorena henkilönä.

Lokakuun lopussa 2020 tapahtuneessa puukotuksessa kuoli vuonna 2001 syntynyt mies. Häneen osui parikymmentä puukoniskua. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan, missä hän kuoli.

Tuomitut olivat sopineet rikoksen uhrin kanssa tapaamisen, jossa oli tarkoitus tehdä huumekauppoja. Käräjäoikeuden mukaan suunnitelmana oli alun alkaenkin ryöstö eikä huumeiden osto. Väkivalta loppui vasta sitten, kun uhrilta oli saatu viedyksi laukku.

Toinen myönsi, toinen kiisti

Kumpikaan taposta ja törkeästä ryöstöstä tuomituista ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa. Taposta tuomittu nuori myönsi poliisitutkinnassa syyllistyneensä tappoon. Avunannosta tuomittu kiisti syyllistyneensä tappoon tai avunantoon siihen. Hän kiisti myös tienneensä, että toisella nuorella oli puukko mukanaan.

Nuoret tiesivät toisensa entuudestaan, mutta eivät tunteneet toisiaan hyvin, todetaan tuomiossa. He tapasivat sattumalta Helsingin rautatieasemalla.

Tuomitut määrättiin yhteisvastuullisesti maksamaan 11  000 euron korvaukset surmatun äidille ja 7  000 euron korvaukset surmatun isälle.

Kolmannen nuoren käräjäoikeus tuomitsi puolen vuoden ehdolliseen vankeustuomioon ryöstöstä nuorena henkilönä. Tuomion mukaan hän syyllistyi taposta tuomitun pojan kanssa toukokuussa tehtyyn ryöstöön.

Taposta tuomittua nuorta vastaan on vireillä syytteitä myös aiemmin lokakuussa tehdyistä muista rikoksista, muun muassa tapon yrityksestä. Näitä syytteitä on määrä käsitellä Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

STT ei julkaise tuomittujen nimiä, koska he ovat alaikäisiä.

Uutista täydennetty klo 16.03. 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE