Kotimaa

Käräjäoikeus vangitsi Uuraisten bussihyökkäyksestä epäillyn

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tuusulan käräjäoikeus on vanginnut ulkomaalaismiehen, jota epäillään Uuraisilla Keski-Suomessa tehdystä bussihyökkäyksestä, kertoo keskusrikospoliisi (KRP) Twitterissä.

Mies kävi linja-autonkuljettajan kimppuun keskiviikon vastaisena yönä. Häntä epäillään liikennetuhotyön yrityksestä. Perjantaina vangittiin myös toinen mies, joka kävi linja-autonkuljettajan kimppuun Loimaalla tiistaina. KRP:n mukaan epäillyt eivät tiettävästi tunne toisiaan.

– Näyttää siltä, että teot ovat itsenäisiä ja rikoksesta epäillyt eivät tunne toisiaan. Asiaa toki vielä selvitetään perinpohjaisesti, KRP:n tutkinnanjohtaja Sanna Springare kertoi perjantaina.

Epäiltyjen motiiveista ei ole vielä selvyyttä. Kummankaan teon taustalla ei epäillä olevan terroristista tarkoitusta.

Ensimmäinen tapaus sattui Loimaan linja-autoaseman lähellä tiistaina iltapäivällä neljän aikoihin. KRP:n mukaan mies kävi kuljettajaan käsiksi ja pääsi vääntämään bussin rattia sillä seurauksella, että bussi törmäsi toiseen bussiin.

Bussit kolhiintuivat, mutta kukaan ei loukkaantunut. Bussin nopeus oli tuolloin noin 30 kilometriä tunnissa. Uuraisten välikohtaus sattui yhdeltä yöllä. Tilanne oli Loimaata uhkaavampi, koska bussilla oli tapahtuma-aikaan nopeutta noin 80 kilometriä tunnissa.

Silminnäkijöiden mukaan bussissa matkustanut mies nousi yllättäen istuimeltaan ja kävi kuljettajan kimppuun kesken ajon. Etummaisilla penkkiriveillä istuneet matkustajat onnistuivat taltuttamaan miehen ja pitivät häntä paikoillaan, kunnes poliisipartio saapui.

Springaren mukaan miehet ovat lähtöisin eri maista. KRP ei ota kantaa mediatietoihin, joiden mukaan miehet olisivat turvapaikanhakijoita, jotka olivat saaneet kielteisen päätöksen hakemuksiinsa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 12 Demokraatti
DIILI - Suomi panee hävittäjiin miljardeja, mutta miksi?
ON THE ROAD - Keski-Suomen kautta Brysseliin?
PILLERI - Huume muuttuu lääkkeeksi
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Vastaa Demokraatin verkon lukijakyselyyn!
20.5.2019

Luetuimmat


Uusimmat