Kirjallisuus

Karhu jylläsi Finlandia-yleisöäänestyksessä

Lehtikuva/Markku Ulander
Lehtikuva/Markku Ulander
Lehtikuva/Markku Ulander

Suomen Kirjasäätiö on tänä vuonna järjestänyt osana Finlandia-palkintoruljanssia yleisöäänestyksen, jossa kansalaiset ovat saaneet valita raatien seulomista virallisista Finlandia-ehdokkaista omat suosikkinsa. Äänestys oli käynnissä Kirjasäätiön internetsivuilla hieman yli kaksi viikkoa, ja äänestää sai niin tietokirjallisuuden, kaunokirjallisuuden kuin lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-kategorioissa. Ääniä annettiin yhteensä 11 101 kappaletta.

– Olemme iloisia lukijaäänestyksen innostuneesta vastaanotosta. Hienoa, että Finlandia-ehdokkaat herättävät kiinnostusta ja lukijat halusivat antaa oman äänensä kuulua. Myönteisen palauteen kannustamina tulemme toteuttamaan äänestyksen myös ensi vuonna, sanoo Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtaja Minna Castrén.

Kolmessa Finlandia-kategorioissa ääniä annettiin suhteellisen tasaisesti, mutta yksi kirja nousi suosiossa yli muiden. Kimmo Ohtosen ”Karhu – voimaeläin” (Docendo) sai kaikista 18 ehdokkaasta eniten ääniä. Tietokirjallisuuden kategorian äänistä Ohtosen Karhu sai 44 prosenttia, mikä teki kirjasta  oman sarjansa ylivoimaisesti suosituimman teoksen.

Lasten- ja nuortenkirjoissa lukijoiden suosikiksi nousi  ehdokkuuden postuumisti saanut Seita Vuorela teoksellaan ”Lumi” (WSOY) .

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaista ykkössuosikki oli Tommi Kinnusen ”Lopotti” (WSOY) 28 prosentin ääniosuudella omassa kategoriassaan.

Finlandia-palkinnot jaetaan tämän viikon torstaina 24.11. ja tilaisuutta voi seurata suorana  muun muassa YLE:n striimaamana. Tietokirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsee tänä vuonna Jörn Donner, lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan Vuokko Hovatta ja kaunokirjallisuuden kategoriassa Baba Lybeck.Kukin palkinto on arvoltaan 30 000 euroa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat