Kotimaa

Käsi nousi natsitervehdyksiin yleisön joukossa: Kiemungille vaaditaan sakkoja

lehtikuav / kalle parkkinen
lehtikuav / kalle parkkinen
lehtikuav / kalle parkkinen

Terhi Kiemunki (ps.) kiistää, että hän olisi solvannut ja panetellut islaminuskoisia. Hänen mukaansa blogissa oli kyse poliittisesta kirjoituksesta, joka kuuluu sananvapauden piiriin. Kiemungin kirjoitusta käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan 27. maaliskuuta ilmestynyt Kiemungin blogikirjoitus herätti vihaa muslimeja kohtaan ja vähensi heidän ihmisarvoaan. Syyttäjä vaatii Kiemungille sakkorangaistusta.

– On tärkeää, että poliitikot eivät ruoki vihamielisyyttä muita kansanryhmiä kohtaan, huomautti kihlakunnansyyttäjä Pasi Vainio.

Hän arvioi, että kirjoitus oli harkittu ja kohdistui yleisesti kaikkiin muslimeihin. Syyttäjän mukaan kaikkien muslimien leimaaminen väkivaltaisiksi ei ole sananvapauden rajoissa sallittua.

On tärkeää, että poliitikot eivät ruoki vihamielisyyttä muita kansanryhmiä kohtaan.

Kiemunki kirjoitti blogissaan, että islam alistaa häikäilemättömästi kaiken alleen. Hän maalasi myös uhkakuvaa, jonka mukaan vääräuskoisia naisia ja lapsia raiskataan, moskeijoita pystytetään ja demokratia kukistetaan.

Kiemungin avustaja Mika Ylönen myönsi oikeudessa, että kirjoitus on provosoiva.

– Kirjoitus ei kuitenkaan kohdistu kaikkiin muslimeihin eikä kehenkään henkilöön vaan nimenomaan tiettyihin ilmiöihin, sanoi Ylönen.

Oikeudenkäynti veti salin täyteen väkeä. Paikalla oli median lisäksi tunnettuja islam-kriitikoita, kuten James Hirvisaari ja Seppo Lehto. Lehto teki istuntoa odotellessaan useita natsitervehdyksiä.

Kiemunki itse pyysi tutkimaan, ovatko hänen kirjoituksensa lain mukaan rangaistavia. Esitutkinnassa hän kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallitus erotti Kiemungin varapuheenjohtajan tehtävästä luottamuspulan vuoksi. Kiemunki on kuitenkin yhä kansanedustaja Lea Mäkipään (ps.) eduskunta-avustaja.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat