Politiikka

”Käsittämätöntä, että olemme jälleen asian ääressä” – Sd-kansanedustajat vastustavat Rajavartiolaitoksen rahoituksen leikkaamista

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

SDP:n Kaakkois-Suomen kansanedustajat Sirpa Paatero, Anneli Kiljunen, Suna Kymäläinen ja Satu Taavitsainen vastustavat Rajavartiolaitoksen kaavailemia sopeutustoimia, joihin kuuluu muun muassa Imatran ja Niiralan rajanylityspaikkojen sulkeminen yöajaksi.

 – On käsittämätöntä, että olemme jälleen tämän asian ääressä. Samat aikeet olivat pöydällä myös viime vuonna budjettikäsittelyssä, Paatero huomauttaa. 

Hallintovaliokunnassa istuva Paatero kertoo, että SDP:n kansanedustajat vastustivat hallintovaliokunnan talousarvioon jättämässään eriävässä mielipiteessä Rajavartiolaitoksen resurssien leikkaamista. SDP edellyttää, että rajavartiolaitoksen perustoimintojen rahoitus säilytetään vuoden 2017 tasolla. Tämä tarkoittaisi kahden miljoonan euron lisäystä määrärahoihin hallituksen esitykseen nähden valtion ensi vuoden talousarvioon.

– Hallintovaliokunnan budjettikuulemisissa kävi ilmi, että siitä huolimatta, että Rajavartiolaitos on saanut lisärahoitusta uusiin sisäisen turvallisuuden tehtäviin, leikkaukset sen perustoimintaan pakottavat hankaliin sopeutustoimiin. Näihin sisältyisi esimerkiksi Imatran ja Niiralan rajanylityspaikkojen sulkeminen yöajaksi, kansanedustajat näkevät. 

– Rajanylityspaikat ovat tärkeä kohta viennin ja tunnus sekä kasvavan matkailun osalta. Raja-asemien sulkeminen yön ajaksi olisi heikennys kasvussa olevalle metsäteollisuudelle ja toisi raskaan liikenteen muun muassa puukuljetukset ajettavaksi päivisin muun liikenteen seassa. Tällä on suoraan liikenneturvallisuutta heikentävä vaikutus.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat