Politiikka

”Käsittämätöntä!” – kokoomusmepiltä kuppi nurin ”alkosodassa”, haukkuu ministeriön lyttyyn

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa arvostelee ankarin sanoin Suomea, joka pyrkii hänen mukaansa rakentamaan EU:n lainsäädännön vastaisia rajoituksia alkoholin etämyynnille.

”Asiassa on menty niin pitkälle, että sosiaali- ja terveysministeriö on perustanut hankkeelle oman työryhmän. Sen tavoitteena on keksiä maaliskuun loppuun mennessä, miten alkoholin rajat ylittävä etämyynti voidaan peitellysti estää.”

Sarvamaa avautuu asiasta verkkosivuillaan.

”On käsittämätöntä, että ministeriö perustaa tällaisen kerhon, jonka tavoitteena on löytää tapoja jallittaa EU:ta. Kyseessä on tietoinen pyrkimys edistää itsevaltaista ja protektionistista alkoholipolitiikkaa. Se sotii EU:n lainsäädäntöä vastaan ja häiritsee sisämarkkinoiden toimintaa.”

Sarvamaan mukaan Suomella ei ole järkevää syytä taistella laillista etämyyntiä vastaan, eikä vastaavia järjestelyjä ole tehty muissakaan jäsenmaissa.

”Työryhmän kaavailema etämyyntikielto sen sijaan sotii suoraan EU-lakia vastaan, koska se rajoittaa tavaran vapaata liikkuvuutta. Tuonnin kieltäminen toisesta jäsenmaasta on vastoin EU:n lainsäädäntöä, ellei jäsenmaalla ole esittää poikkeuksellista perustelua. Suomella tällaista perustelua ei ole.”

Sarvaa alleviivaa, että tässä ei ole mitään epäselvää.

”Komissio on todennut yksiselitteisesti, että Suomella ei ole esittää mitään niistä perusteista, joilla etämyyntikiellon voisi sallia. Asia tiedetään myös sosiaali- ja terveysministeriössä.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat