Politiikka

”Käsittämätöntä” – SDP:n Kymäläinen tyrmistyi: Eduskunnan lakivaliokunnassa erikoinen episodi

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläinen ihmettelee suuresti lakivaliokunnassa tänään tapahtunutta episodia.

Valiokunta käsitteli sote-uudistukseen liittyvää valinnanvapauslain osaa, joka pitää sisällään asiakkaan oikeuksia, muutoksenhakua ja oikeussuojakeinoja. Lainsäädäntö törmäsi kuitenkin hallituksen äänestykseen.

– Hallituksen valiokunnalle antama vastine on muuttanut merkittävästi lain sisältöä ja nyt valiokunnan pitäisi voida kuunnella asiantuntijoita, Kymäläinen vaatii.

”Toivottavasti tämä käytäntö ei leviä.”

Hallituspuolueet estivät kuitenkin lisäkuulemiset äänestysratkaisulla. Hallituksen tekemiä muutoksia ei ole nyt mahdollista arvioida valiokuntakäsittelyn asiantuntijakuulemisessa.

– On käsittämätöntä, että on tehty iso ja merkittävä oikeudellinen muutos vastinemenettelyllä, eivätkä valiokunnan jäsenet voi kuulla asiantuntijoita, Kymäläinen arvostelee.

Hänen mukaansa suomalaisen demokratian kulmakivi – lainsäädännön huolellisuus ja asiantuntija-arvioiden hyödyntäminen – on nyt sivuutettu.

– Toivottavasti tämä käytäntö ei leviä sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, jolla on valtava vastuu terveydenhuollon tulevaisuuden päätöksistä, Kymäläinen puuskahtaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat