Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Kasvomaski vai ei? – näin sanovat WHO:n edustajat

LEHTIKUVA / AFP Hector Retamal

Koronapandemian myötä yleistyneiden kasvosuojusten käyttöä ei edelleenkään suositella muille kuin koronavirustartunnan saaneille ja heitä hoitaville. Näin kertovat Maailman terveysjärjestön (WHO) edustajat CNN-uutiskanavan mukaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ei ole erityisiä todisteita siitä, että kasvomaskien laajasta käytöstä kansalaisten keskuudessa koituisi hyötyä covid-19-taudin torjunnassa, sanoi WHO:n hätätilajohtaja Mike Ryan lehdistölle Genevessä eilen.

– Itse asiassa on joitakin todisteita vastakkaisesta, jos maskia ei osaa käyttää oikein tai jos sitä ei osaa kiinnittää kunnolla, hän sanoi.

Tohtori Ryan muistutti, että suojuksista on maailmanlaajuisesti suuri pula ja niitä tarvitaan erityisesti lääkäreille ja hoitajille, jotka altistuvat virukselle työssään.

– Juuri nyt suurimman riskin kantavat ne etulinjan terveydenhoitohenkilöstön edustajat, jotka altistuvat virukselle jokaisen päivän jokaisena sekuntina. Ajatus siitä, että he ovat suojuksia vailla, on kammottava, Ryan sanoi.

Epidemiologi Maria Van Kerkhove WHO:sta täydensi, että on tärkeää kohdentaa suojukset niille, jotka niitä eniten tarvitsevat. Hän myös sanoi maskeja suositeltavan kotona oleville sairaille ja niille, jotka huolehtivat sairaista kotona.

Jo viime viikolla Van Kerkhove kertoi, että hoitohenkilöstön suojavarusteista on merkittävä pula maailmalla. Kasvosuojusten lisäksi pulaa on niin suojapuvuista kuin -käsineistäkin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE